Psychodiagnostiek

Samenstelling

In de Divisie Psychodiagnostiek zetelen experten vanuit diverse subdomeinen binnen de klinische psychodiagnostiek. Maak hier kennis met de divisieleden!
BEKIJK DE SAMENSTELLING VAN DE DIVISIE PSYCHODIAGNOSTIEK
 

Visie en Doelstellingen

De Divisie Psychodiagnostiek heeft een welbepaalde visie en hangt hier een aantal concrete doelstellingen aan vast. Deze visie en bijhorende doelstellingen maken deel uit van het VVKP beleidsplan 20-23. 
BEKIJK HIER DE VISIE EN DOELSTELLINGEN
 

Psychodiagnostiek in Vlaanderen

In Vlaanderen is heel wat expertise te vinden op vlak van psychodiagnostiek. Hier kan je een overzicht vinden van de belangrijkste Vlaamse instanties en hun voornaamste werkzaamheden, alsook informatie over tests en testgebruik.
VERDER NAAR PSYCHODIAGNOSTIEK IN VLAANDEREN
 

Vlaams kwalificatiesysteem

Een belangrijke doelstelling van de Divisie Psychodiagnostiek is het streven naar een kwaliteitsvolle psychodiagnostische praktijk in Vlaanderen. De ontwikkeling van een Vlaams kwalificatiesysteem dat kan dienen als een algemeen geaccepteerd kader voor de toetsing van het kennis- en vaardigheidsniveau op het gebied van de algemene psychodiagnostiek zou hierin een belangrijke stap kunnen zijn.
VERDER NAAR HET VLAAMS KWALIFICATIESYSTEEM
 

Projecten en dossiers

De Divisie Psychodiagnostiek kan input leveren aan projecten die relevant zijn voor de psychodiagnostiek. De divisie tracht ook om wetenschappelijke evoluties of veranderingen binnen het werkveld op te volgen en relevante dossiers hieromtrent uit te werken. Hier kan je informatie vinden over verschillende belangrijke projecten en dossiers.
VERDER NAAR projecten EN DOSSIERS
 

Vorming en opleiding

Door kwaliteitsvolle vormingen en opleidingen in de psychodiagnostiek aan te bieden en te ondersteunen streeft de Divisie Psychodiagnostiek naar een bevordering van het evidence-based gefundeerd handelen van de psychodiagnosticus.
VERDER NAAR VORMING EN OPLEIDING
 

Sociale media

Je kan nieuws en updates van de Divisie Psychodiagnostiek volgen via haar Facebookpagina. De Divisie beheert ook een besloten groep waar collega's bij elkaar terecht kunnen met allerhande vragen.
verder naar besloten groep

Werk mee aan Psychodiagnostiek

Heb je vragen over de Divisie Psychodiagnostiek, heb je een specifieke vraag over psychodiagnostiek of wil je een bepaalde situatie of probleem uit de (test)praktijk van de diagnosticus aankaarten, dan mag je ons steeds contacteren.