Over TKP

Het Tijdschrift Klinische Psychologie (TKP) is dé bron van informatie over alle aspecten van de klinische psychologie als wetenschap en werkdomein. Je vindt er bijdragen rond psychodiagnostiek, psychotherapie en geestelijke gezondheidszorg.

Korte en heldere artikels over ontwikkelingen en tendensen wisselen elkaar af met empirische onderzoeksresultaten. Regelmatig lees je er bijdragen over deontologie en preventie. Daarnaast komen er ook gevalstudies aan bod en is er een boekenrubriek. Het Tijdschrift Klinische Psychologie verschijnt driemaandelijks en is het enige Nederlandstalige vaktijdschrift in dit domein.

TKP is een digitaal tijdschrift en wordt sinds 2024 uitgegeven door Gompel & Svacina.

Lees hier TKP

Je kan hieronder meer lezen over de huidige editie, maar ook de samenvatting van eerder verschenen en te verwachten artikels raadplegen. Wil je zelf een bijdrage laten publiceren bij TKP? Lees dan zeker de aanwijzingen voor auteurs. Heb je ten slotte interesse in de geschiedenis van TKP of wil je wat meer zicht krijgen op de 'interne keuken', dan ben je hier ook op de juiste plaats.

Wie is wie in de redactieraad