Nieuws

Lidgeldhernieuwing 2020 gaat van start!

15-12-19

Het bestuur nodigt je uit om je lidmaatschap te hernieuwen! Lees aandachtig onze lidgeldbrief en onze handige tips om je hernieuwing zo vlot mogelijk te laten verlopen!

Update visum voor collega's met een buitenlands diploma

17-01-20
Beroep

Belangrijke update over het visum voor de collega's met een buitenlands diploma. Het NARIC behandelt op dit moment geen nieuwe aanvragen in afwachting van het installeren van een nieuwe procedure.

Psychologische behandeling van depressie in de eerstelijnszorg: een overzicht

14-01-20
Onderzoek
Behandelrichtlijn
Wetenschap
GGZ

Psychologische behandelingen zijn effectief in de behandeling van depressie in de eerstelijnszorg, hebben betere langetermijn effecten dan medicatie, genieten de voorkeur van patiënten en kunnen flexibel toegepast worden in diverse formaten en bij diverse doelgroepen.

Preventief werken bij maatschappelijk kwetsbare doelgroepen: de goed - gevoel - stoel!

13-01-20
Vorming
Preventie

Het Vlaams Instituut Gezond Leven organiseert een train de trainer om preventief te werken rond geestelijke gezondheidszorg bij maatschappelijk kwetsbare doelgroepen.

EFPA nieuws magazine

09-01-20
Vereniging

De december editie van EFPA's News Magazine

UGent ontwikkelt een gratis Engelstalige online trainingsmodule (MOOC) over Evidence-Based Psychotherapeutic Practice.

07-01-20
Vorming

UGent ontwikkelde samen met diverse partners een gratis Engelstalige online trainingsmodule (MOOC) over Evidence-Based Psychotherapeutic Practice.

Bestuur bereidt nieuw beleidsplan voor

22-12-19
Vereniging

Naar jaarlijkse gewoonte trok het bestuur zich terug tijdens het beleidsweekend. Aangezien we aan de vooravond zitten van een bestuurswissel bereiden we een nieuw beleidsplan voor van de komende 3 jaren.

Boek ‘Meer dan mijn ziekte’ werpt blik op verleden en toekomst van patiëntenparticipatie

17-12-19
Beeldvorming
Publicatie

Wat weten we over de kwaliteit van ons gezondheidssysteem? Zijn ervaringsdeskundigen betweters, pottenkijkers of experten? Zijn er grenzen aan patiëntenparticipatie? Het zijn enkele van de vragen die aan bod komen in het boek ‘Meer dan mijn ziekte’ van Ilse Weeghmans, directeur van het Vlaams Patiëntenplatform.

60 voorlopige zorgraden opgericht

17-12-19
Kringwerking
Eerstelijnshervorming

Een nieuwe kaap is gerond: alle 60 eerstelijnszones hebben elk hun voorlopige zorgraad opgericht. Proficiat voor deze prestatie en hartelijk dank voor de inzet van onze leden in de regionale kringen!

Mensen denken meer aan uit elkaar gaan wanneer ze buiten hun relatie op zoek gaan naar psychologische voldoening

12-12-19
Onderzoek

Mensen hebben psychologische noden die ze vervuld willen zien. Een belangrijke bron om die noden te lenigen zijn onze relaties, maar wat gebeurt er wanneer we buiten de relatie gaan kijken om die noden te laten vervullen?