Nieuws

Lidgeldhernieuwing 2020 gaat van start!

15-12-19

Het bestuur nodigt je uit om je lidmaatschap te hernieuwen! Lees aandachtig onze lidgeldbrief en onze handige tips om je hernieuwing zo vlot mogelijk te laten verlopen!

Update visum voor collega's met een buitenlands diploma

13-02-20
Beroep

Belangrijke update over het visum voor de collega's met een buitenlands diploma. Het NARIC start opnieuw op met het behandelen van aanvragen. Lees hier hoe je zo vlot mogelijk door de procedure raakt.

VVKP blijft zich inzetten voor een sterke GGZ

11-02-20
Vereniging
Mentale problemen
GGZ

Een sterke geestelijke gezondheidszorg, daar gaan we voor! Dat doen we echter niet alleen, maar door samen te werken en bruggen te bouwen.

5 manieren om naar de berichtgeving over het Coronavirus te kijken.

10-02-20
Algemeen belang
Internationaal
Tips

Nieuwsberichten over de uitbraak van het Coronavirus in Wuhan, China, samen met de speculatie dat dit zich verder zou kunnen verspreiden, maken sommige mensen nerveus. Hier zijn enkel tips om je te helpen je spanning onder controle te houden, het nieuws in de juiste context te bekijken en een positieve kijk te behouden.

Meer dan 1 persoon op 10 lijdt aan een psychische stoornis

07-02-20
Algemeen belang
standpunt
Mentale problemen
Beroep

Sciensano publiceerde recent het 5de rapport van de Gezondheidsenquête 2018 over welzijn en de geestelijke gezondheidstoestand van de bevolking in België. Uit deze enquête blijkt o.a. dat ongeveer 1 op de 10 volwassenen lijdt aan een psychische stoornis zoals angst of depressie. De VVKP is het echter niet eens met het advies dat patiënten "in eerste instantie hun huisarts dienen te praten om een geschikte behandeling te vinden"

Ledenkorting Zivver verlengd tot 01 juli 2020

06-02-20
Beroep
Vereniging

Ledenvoordeel Zivver verlengd tot 01 juli 2020

FOD Economie waarschuwt voor bedrog met beroepsgidsen

06-02-20
Beroep
Tips
Regelgeving

De FOD Economie waarschuwt voor frauduleuze praktijken met o.a. beroepsgidsen en publiceert een handige, informatieve pagina.

Onderzoek suïcide onder jongeren: inzet psychologische autopsie zeer waardevol

05-02-20
Onderzoek
Beeldvorming
Suïcide

In Nederland verscheen recent een onderzoeksrapport over suïcide bij jongeren waarbij voor het eerst de methodiek van psychologische autopsie werd toegepast. De onderzoekers adviseren om deze methodiek in de toekomst structureel in te zetten.

Groen organiseert petitie "Betaal psychologische zorg terug voor iedereen".

31-01-20
Terugbetaling

VVKP informeert u over een petitie die de partij Groen organiseert.

VVKP organiseert een groepsaankoop "Remarkable"

30-01-20
Vereniging
Ledenvoordelen

Handig je notities digitaal omzetten? Dat dachten wij ook! Doe daarmee mee met deze groepsaankoop en ontvang tot 20 % korting op een "Remarkable".