Welkom op onze dossierspagina! Hier geven we je een overzicht van alle dossiers waar we mee bezig zijn. 

Sommige dossiers zijn verbonden aan één of meerdere van onze divisies. Gebruik de zoek-functie om meer informatie te vinden over het dossier waar je naar op zoek bent. 

Financiering psychologische zorg via netwerken en eerstelijnszones

04-11-22
Koen Lowet

Dit dossier bundelt alle informatie met betrekking tot het nieuwe akkoord op het RIZIV rond de financiering van psychologische zorg via netwerken en lokale samenwerkingsverbanden. De VVKP is rechtstreeks betrokken via haar positie binnen de Transversale OvereenkomstenCommissie (TOC). Dit dossier wordt continu bijgewerkt met nieuwe informatie vanuit de TOC en de lokale netwerken geestelijke gezondheid.

Project Trauma

04-11-22
Yannick Cazier

Dit dossier bundelt alle informatie over de kwaliteitslabels trauma-competente psycholoog en trauma-expert.

Psy4psy

10-10-22
Ellen Excelmans

De VVKP zorgt voor jou en lanceert daarom met de steun van het fonds dr. Daniël De Coninck, beheerd door de Koning Boudewijn Stichting, een nieuw project dat meer aandacht wil voor (zelf)zorg voor psychologen die het moeilijk hebben in de uitoefening van hun beroep.

BTW

23-08-22
Koen Lowet

Klinisch psychologen zijn voortaan, net als alle andere zorgverstrekkers, vrijgesteld van BTW voor alle handelingen die zij stellen met een therapeutisch doeleinde. De oude BTW - vrijstelling is hierdoor niet langer meer van toepassing op ons.

De professionele stage

23-08-22
Koen Lowet

De wet op de geestelijke gezondheidszorgberoepen voorziet in een professionele stage om de noodzakelijke erkenning te kunnen bekomen om de klinische psychologie te mogen beoefenen.

Wet op de kwaliteitsvolle praktijkvoering

01-08-22
Koen Lowet

De sokkelwet was één van de grote wetgevende hervormingen aan de WUG - wet. Ze treedt in werking op 01 juli 2021, al zijn er nog heel wat onderdelen die later van start kunnen gaan.

Elektronisch patiëntendossier

05-04-22
Ellen Excelmans

Alles wat u moet weten over het elektronisch patiëntendossier.

Werken in Nederland

08-06-21
Koen Lowet

In dit dossier verzamelen we alle relevante informatie die u nodig heeft om als psycholoog in de Nederlandse gezondheidszorg te kunnen werken.