Als klinisch psycholoog ben je trots op je vak

Lid worden van de VVKP doe je dan ook vooral omdat je het belangrijk vindt dat klinisch psychologen zich verenigen in een organisatie die het opneemt voor de belangen van hun vakgebied. Je vindt het belangrijk dat klinische psychologie een autonome en volwaardige rol kan spelen in onze gezondheidszorg. Je hecht belang aan de wetenschappelijke kwaliteit van de klinische psychologie. Je wil opkomen voor de belangen van jezelf, je collega-psychologen én de patiënten die onze gespreksruimtes binnentreden. Je wil ervoor zorgen dat geestelijke gezondheidszorg hoog op de agenda komt te staan!

Wat gebeurt er met je lidgeld?

De lidgelden van onze leden gaan voor een belangrijk stuk naar onze staf. Zij laten ons toe om minder afhankelijk te zijn van vrijwilligers en zijn cruciaal in het uitbouwen van een professionele organisatie.

Dankzij onze vele samenwerkingen met internationale organisaties zoals EFPA of de Global Psychological Alliance leren we veel bij over de manier waarop klinische psychologie in andere landen is georganiseerd en verder wordt uitgebouwd. Deze opgedane kennis zorgt er ook voor dat we veel sterker voor de dag kunnen komen in onze gesprekken en onderhandelingen met diverse stakeholders en beleidsorganen.

Dankzij de meer dan 2200 collega’s die gekozen hebben om zich te verzamelen binnen VVKP zijn wij veruit de grootste beroepsvereniging van klinisch psychologen, niet enkel in Vlaanderen maar in gans het land. Het zijn deze leden die ons een sterk gewicht geven aan de onderhandelingstafel en ervoor zorgen dat wij hét aanspreekpunt zijn voor overheden en beleidsmakers.

Lees hier meer over hoe we jouw belangen behartigen

Je lidgeld betaalt zichzelf terug

Het lidmaatschap is zonder twijfel een behoorlijke investering. Je ondersteunt hiermee niet enkel deze vereniging - we willen er ook voor zorgen dat deze investing zichzelf terugbetaald. Daarom hebben we heel wat ledenvoordelen gekoppeld aan je lidmaatschap zodat deze investering meer dan de moeite waard is.

Ledenvoordeel
Korting op diverse vormingen en opleiding van vormingspartners
Korting op onze jaarlijkse studiedag
Korting op ons jaarlijks webinar-aanbod
Korting bij diverse uitgeverijen (Acco, Pearson, Hogrefe, Lannoo, Pelckmans, ...)
Korting bij testaanbieders (NOA, SciencePlus)
Korting op beroepsaansprakelijkheidsverzekering bij AMMA
Korting op Masterclass zorgmanagement van Unizo
Korting op EPD-software (QIT, Mediris)

 

Meer informatie over bovenstaande en andere ledenvoordelen kan je vinden via onderstaande link.

Ga naar de ledenvoordelen

Als lid kan je bijvoorbeeld opgenomen worden in de VVKP-verwijslijst. Via deze zoekfunctie kunnen mensen vlot een psycholoog bij hen in de buurt vinden. Door de registratie als lid kan VVKP ook een beter zicht krijgen op het aantal klinisch psychologen dat actief is en kan een verwijzingssysteem op punt gesteld worden. Dit komt de psychologische hulpverlening zelf ongetwijfeld ten goede, maar betekent ook dat overheden en andere instanties vlot beroep kunnen doen op onze expertise.

Ga naar de VVKP-verwijslijst

Duur van je lidmaatschap

Je lidmaatschap bij VVKP is een doorlopend jaarlidmaatschap en loopt exact 12 maanden vanaf het moment dat je betaling verwerkt is. Betaal je bijvoorbeeld op vijf mei, dan ben je lid van de vereniging tot vijf mei van het jaar erop. Je kan je bovendien aansluiten op elk moment in het jaar!

Types leden

Er zijn verschillende soorten leden die deel uitmaken van onze vereniging:

  • Aspirant leden: dit zijn studenten die zich in hun masterjaren van een opleiding in de klinische psychologie bevinden. Studenten kunnen zich gratis lid maken van de vereniging.
  • Gewone leden: dit zijn psychologen die volgens de wet van 08 november 1993 in aanmerking komen om de titel van psycholoog te dragen en werkzaam zijn in het domein van de klinische psychologie.
  • Effectieve leden: dit zijn gewone leden die stemrecht wensen op de jaarlijkse Algemene Vergadering van VVKP. Alle gewone leden kunnen zich via de secretaris laten registreren als effectief lid. Let wel, het effectief lidmaatschap vereist een daadwerkelijk engagement om aanwezig te zijn op de Algemene Vergaderingen.
  • Geassocieerde leden: dit is iedereen die niet in aanmerking komt voor bovenvermelde lidmaatschappen, maar toch graag deel uitmaken van het VVKP-netwerk.

Enkele voordelen

Een stevige stem die opkomt voor jouw belangen en die van je patiënten
Kortingen op vormingen, publicaties en abonnementen
Gratis Tijdschrift voor Klinische Psychologie
Fikse korting op beroepsverzekering bij AMMA
Gratis advies rond alle thema's die het beroep aanbelangen
Gratis opname in de verwijslijst van de Vlaamse Klinisch Psychologen
Als eerste op de hoogte van wat er reilt en zeilt in de klinische psychologie
Lokale verankering via de VVKP-kringen
VVKP maakt deel uit van BFP en EFPA