Lid worden

De beoefening van de klinische psychologie is een kunst

Lid worden van de VVKP doe je in de eerste plaats omdat je het belangrijk vindt dat klinisch psychologen zich verenigen in een organisatie die het opneemt voor hun belangen en die van hun patiënten. Je vindt het belangrijk dat klinische psychologie een autonome en volwaardige rol kan spelen in onze gezondheidszorg. Je hecht belang aan de kwaliteit van de klinische psychologie, die wetenschappelijk onderbouwd dient te zijn, maar die ten alle tijde de autonomie moet laten aan de psycholoog. Je investeert in een capabele gesprekspartner die ernstig genomen wordt door de overheid.

Je lidgeld betaalt zichzelf terug

Je lid maken van de VVKP is een hele investering. Dat beseffen we maar al te goed. Daarom hebben we heel wat ledenvoordelen gekoppeld aan je lidmaatschap, waardoor we ons sterk maken, dat je lidmaatschap zichzelf gewoon terug betaalt. 

Duur van je lidmaatschap

Je lidmaatschap bij VVKP is een jaarlidmaatschap en loopt exact een jaar vanaf het moment dat je betaling verwerkt is. Betaal je op 05 mei, dan blijf je dus lid tot 05 mei van het jaar erop. Je kan dus aansluiten op elk moment in het jaar!

Zoals bepaald in onze statuten is er geen terugvordering van het lidgeld mogelijk. 

Wie kan er lid worden?

Gewone leden: psychologen die volgens de wet van 08 november 1993 in aanmerking komen om de titel te dragen en werkzaam zijn in het domein van de klinische psychologie.

Effectieve leden: gewone leden die stemrecht wensen op de Algemene Vergaderingen. Zij richten een eenvoudig verzoek tot de secretaris van de vereniging. Let wel, het effectief lidmaatschap vereist een daadwerkelijk engagement om aanwezig te zijn op de AV!

Aspirant - leden: studenten in hun masterjaren van een opleiding in de klinische psychologie

Geassocieerde leden: iedereen die niet in aanmerking komt voor bovenvermelde lidmaatschappen, maar toch graag deel uitmaakt van het ruimere netwerk rond VVKP

Enkele voordelen

Een stevige stem die opkomt voor jouw belangen en die van je patiënten
Kortingen op vormingen, publicaties en abonnementen
Gratis Tijdschrift voor Klinische Psychologie
Fikse korting op beroepsverzekering bij AMMA
Gratis advies rond alle thema's die het beroep aanbelangen
Gratis opname in De verwijslijst van de Vlaamse Klinisch Psychologen
Als eerste op de hoogte van wat er reilt en zeilt in de klinische psychologie
Lokale verankering dankzij de VVKP - kringen
VVKP maakt deel uit van BFP en EFPA