Voorzieningen

Divisie Voorzieningen

De divisie voorzieningen richt zich naar de vele collega’s die in loondienst in één of andere voorziening werken: algemeen en psychiatrisch ziekenhuis, CGG, bijzondere jeugdzorg,.., noem maar op.

De doelstelling van de divisie is om te luisteren naar wat er leeft bij de collega's in loondienst en het bestuur van hieruit te adviseren.

In de afgelopen jaren bestond de divisie uit een kleinere kern van klinisch psychologen die in algemene en psychiatrische ziekenhuizen werken. 
Wij wensen de voeling van de VVKP met wat er op deze en andere plaatsen leeft en gebeurt te versterken. 

 

Voorstel nieuwe IFIC - profielen

De divisie voorzieningen heeft een voorstel uitgewerkt om de bestaande IFIC - profielen te herzien.

Naar de IFIC - profielen

Nieuw loonmodel volgens IFIC

Het nieuwe loonmodel wat uitgewerkt werd door het IFIC zorgt voor heel wat consternatie bij de verschillende collega's op de werkvloer. De toegewezen functies alsmede de bijhorende loonbarema's blijken niet overeen te stemmen met de realiteit op de werkvloer. Op deze overzichtspagina trachten we alles te verzamelen rond IFIC.

Meer informatie over het nieuw loondmodel volgens ific

Website Omgaan met Vrijheidsbeperkende maatregelen

Vanaf maandag 02/10/2023 kan je vanuit de Vlaamse Overheid op de website  terecht voor een overzichtelijk aanbod van relevante zaken bij VrijheidBeperkende Maatregelen.

De informatie op de website is gegroeid vanuit elementen op de werkvloer en kan via een feedbackmogelijkheid op de website aangepast worden.

Ferdy Marysse nam vanuit de VVKP als klinisch psycholoog deel aan de werkgroep en de stuurgroep van ‘omgaan met vrijheidsbeperkende maatregelen’ van de Vlaamse Overheid.

Meer info

Werk mee aan Voorzieningen

Collega’s die willen participeren of gewoon hun wensen/verwachtingen kenbaar willen maken, kunnen Bart Colson, voorzitter van de divisie sinds november 2023, contacteren. Bart is tevens lid van het Bestuursorgaan van de VVKP.