19-05-22
Eerstelijnshervorming
Terugbetaling

VVKP was aanwezig op de VIVEL verbindt dag in Mechelen. Samen met de collega's van Zorgnet - Icuro verzorgden we workshops om de leden van de zorgraden te ondersteunen in het omgaan met de nieuwe conventie psychologische zorg in de eerstelijn.

VIVEL, het Vlaams Instituut voor de Eerstelijnszorg, hield recent een studiedag "VIVEL verbindt". De voornaamste taak van VIVEL is om de verschillende zorgraden van de eerstelijnszones te ondersteunen. VIVEL is dan ook een netwerkorganisatie die samen met partners uit de cluster zorg, welzijn en lokale besturen de eerstelijnszorg ondersteunt.

De VVKP is één van die partners en samen met de collega's van CAW en Zorgnet - Icuro begeleiden we VIVEL en de eerstelijnspartners al een tijdje in het omgaan met de nieuwe conventie waar de eerstelijnszones een belangrijke rol spelen. Tijdens "VIVEL verbindt" gingen we in gesprek met de diverse leden uit de zorgraden. Het was alvast heel leuk om vast te stellen dat de psychologenkringen goed gekend zijn en vaak voor de eerstelijnszones deel uitmaken van het netwerk geestelijke gezondheid. 

Meer dan 6 jaar geleden antwoordde de VVKP positief op de oproep van Minister Vandeurzen om de eerstelijnszorg te organiseren. Vandaag beginnen we daar de vruchten van te plukken. De klinisch psycholoog is immers een onmisbare schakel in de eerstelijnszorg.