01-04-20
Beroep

Ons lobbywerk werpt zijn vruchten af. Vandaag kondigde de Vlaamse regering een belangrijke uitbreiding van de hinderpremie aan. Deze wordt daardoor ook van toepassing voor klinisch psychologen én er wordt ook ondersteuning voorzien voor onze vele bijberoepers!

Uitbreiding Vlaamse hinderpremie op komst!

We hebben de persconferentie van de Vlaamse regering mbt de uitbreiding van de hinderpremie kunnen volgen. Dankzij het niet aflatende lobby - werk van VVKP en de collega's onder UNIZO/FVB heeft de Vlaamse regering vandaag aangekondigd dat de hinderpremie uitgebreid zal worden naar ondernemingen die niet mochten of konden sluiten. Deze uitbreiding geldt evenzeer voor zelfstandig zorgverstrekkers en er zou ook een ondersteuning komen voor de vele bijberoepers. Dit was een belangrijke vraag van VVKP! We wachten nu op de concrete teksten om u heel helder te informeren over de stappen die je moet zetten.

Problemen met de aanvraag van je overbruggingskrediet?
Unizo/FVB vraagt om problemen te signaleren met de aanvraag van je overbruggingskrediet. Dit moet gebeuren via je sociaal verzekeringskantoor waar je bij aangesloten bent. Niet alle kantoren blijken even goed op de hoogte. We willen daarbij kort op de bal spelen. Als je een probleem zou ondervinden laat ons dit dan even weten via een mail naar info@vvkp.be met als hoofding "Probleem aanvraag overbruggingskrediet".