05-05-21
Beroep
Zelfstandigen

Indien je aangifte niet gewijzigd is ten opzichte van je eerste aangifte, dan hoef je deze niet meer in te dienen. Een belangrijke verlichting van deze Kafkaiaanse procedure.

Ter herinnering: om de verplichting rond telewerk beter op te kunnen volgen, besliste de federale regering eerder tot een maandelijkse verplichte aangifte van telewerk voor alle zelfstandigen en ondernemers. 

Van meet af aan heeft VVKP en de andere verenigingen van zorgverstrekkers deze kafkaiaanse procedure aangeklaagd en met succes. We kregen zonet de bevestiging via Unizo dat de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ) meedeelt dat de federale Regering principieel heeft beslist dat wanneer de inhoud van uw aangifte voor de maand mei niet is gewijzigd in vergelijking met de maand april, u geen (nieuwe) telewerkaangifte moet indienen voor de maand mei. Hetzelfde zal gelden voor de aangifte voor de maand juni. 
 
Ter herinnering: U hebt t.e.m. donderdag 6 mei de tijd om uw aangifte voor mei alsnog in te dienen. Een eerder aangifte wijzigen kan steeds.