18-01-21
Beroep

Het RIZIV heeft zijn pagina over de tegemoetkoming in de kosten voor beschermingsmaterialen aangepast. VVKP blijft ijveren voor een gelijke behandeling voor de klinisch psychologen, net zoals de andere zorgverleners, geconventioneerd of niet.

Verlenging maatregel

Het RIZIV verlengt de maatregel die de tegemoetkoming regelt voor de kosten die de zorgverleners in een privé - praktijk voor hun beschermingsmateriaal tot 30 juni 2021. 

Klinisch psychologen en orthopedagogen die meedoen met het federale ELP - project kunnen hier ook van gebruik maken.

Lees alles over de procedure hoe je die tegemoetkoming kunt aanvragen.

Waarom niet alle klinisch psychologen?

De tegemoetkoming is echter niet voor iedereen. Klinisch psychologen en orthopedagogen die wel erkend zijn, doch niet meedoen met het ELP - project krijgen geen tegemoetkoming. Voor de andere zorgberoepen wordt dat onderscheid echter niet gemaakt. Of je nu zogezegd "geconventioneerd" bent of niet, je blijft recht hebben op die tegemoetkoming. 

Bij een eerste interpellatie van het RIZIV door de VVKP kregen we het antwoord dat dit komt doordat klinisch psychologen en klinisch orthopedagogen nog niet zijn opgenomen in de wet op de geneeskundige verzorgingen en uitkeringen (GVU - wet). 

Voor de VVKP is die discriminatie echter onaanvaardbaar. We hebben het kabinet Vandenbroucke gevraagd om een oplossing uit te werken.