03-04-21
Beroep

De regering heeft een bijkomende maatregel uitgevaardigd om het verplichte telewerk beter te laten naleven. Vanaf nu moet je als werkgever een maandelijkse registratie doen. Dankzij Unizo/FVB kunnen we onze leden goed informeren.

De spelregels voor zelfstandig zorgverstrekkers

Volgens de laatste informatie waarover we beschikken dankzij Unizo/FVB kunnen we u het volgende meedelen. Enkel indien je optreedt als "werkgever" voor iemand moet je verplicht registreren.

  • Werk je gewoon als zelfstandig psycholoog en ben je geen werkgever voor personeel? In dat geval hoef je geen registratie te doen!

Vb. je werkt als zelfstandig klinisch psycholoog in een solo - praktijk.

  • Werk je als zelfstandig psycholoog psycholoog en ben je werkgever voor iemand? In dat geval moet je de registratie doen voor iedereen die in je praktijk aanwezig is!

Vb. je bent beheerder van een groepspraktijk en je stelt een secretaresse te werk. Daarnaast zijn in je groepspraktijk 5 andere collega's actief als zelfstandig psycholoog. In dat geval dien je de registratie te doen van je secretaresse + die voor de 5 collega's actief in je praktijk.

 

Waar en wanneer moet ik de aangifte doen?

Wanneer moet de aangifte gebeuren?


Deze aangifte heeft betrekking op de situatie op de eerste werkdag van de maand en wordt uiterlijk ingediend op de zesde kalenderdag van de maand.

  • De situatie op de eerste werkdag van april 2021 dient aangegeven op uiterlijk dinsdag 6 april 2021
  • De situatie op de eerste werkdag van mei 2021 dient aangegeven op uiterlijk donderdag 6 mei 2021
  • De situatie op de eerste werkdag van juni 2021 dient aangegeven op uiterlijk zondag 6 juni 2021

Waar kan je de aangifte doen?

De aangifte kan je doen via de website van de FODsociale zekerheid. Je kan daar tevens alle informatie terugvinden. Momenteel ijveren we samen met Unizo/FVB om zelfstandig zorgverstrekkers te ontslaan van deze administratieve verplichting. Voorlopig is dat echter nog niet gelukt. 

Naar de aangifte