Nieuws over de eerstelijnshervorming in Vlaanderen

19-02-20
Eerstelijnshervorming
Beroep

Relevant nieuws over de voortgang van de eerstelijnshervorming voor onze vertegenwoordigers in de zorgraden en onze verantwoordelijken in de lokale kringen.

Regionale zorgplatformen

4 voorstellen zijn weerhouden voor de projectfase van de regionale zorgplatformen: Halle - Vilvoorde, Kempen, Oost - Limburg en Waas & Dender. Deze projecten zullen zich buigen over de opdrachten van de regionale zorgplatformen, die aspecten van zorg die het lokale niveau overstijgen. Het gaat daarbij ook onder meer over de gespecialiseerde ambulante centra geestelijke gezondheidszorg. Vandaar de oproep van VVKP aan de lokale afdelingen in die zones om zeker te proberen te participeren aan deze projecten.

Lerend Netwerk voor de Zorgraden

Dit evenement is vooral interessant voor de collega's betrokken in de voorlopige zorgraden en die actief zijn in onze lokale bestuurswerking.

Lerend Netwerk voor de Zorgraden

VIVEL organiseert binnenkort haar tweede event voor het Lerend Netwerk van Zorgraden.
09:15 - 16:30
Flanders Expo Gent, Gent
Algemene klinische psychologie

Overgang personeel SEL - en LMN - medewerkers naar de Zorgraden

Er werd beslist dat de sociale partners (werkgevers en vakbonden) de onderhandelingen zullen voeren met de toekomstige werkgevers (in casu de zorgraden) over hoe de medewerkers van de SEL/LMN/WRO Oost - Vlaanderen zullen ingeschakeld worden. 

Brochure voor zorgraden op komst

Er is een brochure in de maak met meer uitleg over de opdrachten van de zorgraden. De brochure is gericht op leden van de zorgraden. Ze zal stil staan bij de verschillende opdrachten en geeft voorbeelden hoe deze in te vullen. Ze wordt verwacht wellicht in de tweede helft van maart, uiterlijk begin april.