01-12-20
Corona

In deze tweede Corona - golf vinden we het ontzettend belangrijk dat er duidelijk gemaakt wordt aan onze patiënten dat klinisch psychologen wel degelijk open en bereikbaar zijn voor onze patiënten. Daarom werkte VVKP mee aan een campagne van het Vlaams PatiëntenPlatform om mensen te overtuigen hun zorg ditmaal niet uit te stellen en dat zorg kan gebeuren in veilige omstandigheden.

Tijdens de eerste coronagolf in maart werd heel wat zorg uitgesteld, zowel door zorgverleners als door patiënten zelf. Wanneer de zorg van mensen met een chronische ziekte wordt uitgesteld, kan dit een grote impact hebben op hun gezondheid. Het Vlaams Patiëntenplatform werkte daarom samen met VIVEL, het Vlaams Instituut voor de Eerste Lijn, VVKP en andere organisaties en beroepsverenigingen uit de eerste lijn een campagne uit om mensen te overtuigen om zorg niet uit te stellen en hen te overtuigen dat zorg in veilige omstandigheden kan gebeuren. 

Wil jij de campagne mee verspreiden?

Hou dan zeker de Facebookpagina van het VPP in de gaten. Daarop delen we regelmatig boodschappen waarmee we mensen willen overtuigen om geen zorg uit te stellen. Deel ze zeker ook op jouw Facebookpagina, website, nieuwsbrief …! De VPP ontwierp boodschappen op maat van de klinisch psychologen samen met VVKP. Je kan ze hieronder als afbeelding terug vinden. Gebruik ze gerust zodat je kan aangeven dat ook jij als klinisch psycholoog veilige zorg garandeert in deze bijzondere tijden.

Meer info?