23-11-21
Corona
Vaccinatie

VIVEL, het Vlaams Instituut voor de Eerstelijn, heeft ons geïnformeerd over het verloop van het boostervaccin voor zorgverstrekkers.

Op 30/10/2021 werd door de Interministeriële Conferentie beslist om alle zorgprofessionals met direct patiëntencontact een derde prik te geven.

Het Agentschap Zorg en Gezondheid heeft hiervoor een procedure uitgewerkt. 

We geven hieronder alvast de essentie weer:

  • Het oproepen van de zorgverleners gebeurt volgens het basiscriterium van het verstrijken van het interval met de basisvaccinatie, daarna volgens leeftijd. 
  • Er is geen aparte “sta-ik-op-de-lijst-tool” meer en er wordt hierbij ook niet meer gewerkt met liaisons als aanspreekpunt.
  • Via www.myhealthviewer.be kan je zelf nakijken of je reeds in aanmerking komt voor een boostervaccin en dus om uitgenodigd te worden in het vaccinatiecentrum. Dit kan door te navigeren naar “Mijn covid-19 info”>”Uitnodigingen”.
  • Hou er echter rekening mee dat de timing van jouw uitnodiging natuurlijk ook nog kan verschillen afhankelijk van het aantal vaccins dat het vaccinatiecentrum in jouw buurt kan verdelen en van hun planning.
  • Voor nieuwe zorgaanbieders zal het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid een online-registratiesysteem opzetten, zodat deze doelgroep zich kenbaar kan maken wanneer zij geen uitnodiging ontvangen. Dit registratiesysteem komt ter beschikking vanaf midden december.
  • Voor meer informatie verwijzen we u graag naar www.laatjevaccineren.be waar u bij FAQ een antwoord kan vinden op heel wat van uw vragen.

 

Lees het volledige nieuwsbericht

 

 

 

Logo Vivel