30-11-20
Corona

De nieuwe ambassadeurs van de zorgsamen.be roepen op om jezelf niet te vergeten als je in de zorg of welzijn werkt of mantelzorger bent. Ontdek ze via www.dezorgsamen.be en wil je je collega’s hier ook aan doen herinneren, download en print de affiche met één van de ambassadeurs.

De tweede coronagolf stelt ons allemaal op de proef. Omdat we samen een zorgmarathon lopen is het belangrijk om voldoende veerkrachtig te blijven. Hoe je je veerkracht kan verhogen, lees je op www.dezorgsamen.be.  De ZorgSamen is er voor iedereen die werkt in de zorg, ongeacht statuut, functie of sector. 


Op dit platform vind je antwoorden op volgende vragen: 
•    Hoe zorg ik voor mezelf?
•    Hoe zorgen we als zorgverleners voor elkaar?
•    Hoe herken ik problemen bij mezelf of bij collega’s?
•    Hoe zoek ik professionele hulp?

Vind je zorgdragen voor je collega’s ook zo belangrijk? Bekijk dan zeker De Eerste Helper: korte video’s met tips & handvatten om jouw rol als ‘zorgzame’ collega, leidinggevende of kwaliteitsmedewerker nóg sterker waar te maken. 

Meer weten? Surf dan snel naar www.dezorgsamen.be voor meer info.
 

Vergeet ook jezelf niet!

3 ambassadeurs voor dezorgsamen.be

Als kersverse de ZorgSamen ambassadeurs, steunen Eva Van Braeckel , longarts aan het UZ Gent, basketbalspeelster Ann Wauters en tv-persoonlijkheid Walter Grootaers iedereen die in de zorg of welzijn werkt of mantelzorger is. Ze willen iedereen een hart onder de riem steken en bedanken. En iedereen eraan herinneren om ook zorg te dragen voor zichzelf.

Wil je je collega’s hier ook aan doen herinneren, download en print de affiche via www. dezorgsamen.be

Je vindt er ook tips om goed voor jezelf en collega’s te zorgen. Diverse tools zoals de e-learning De eerste helper, een zorgscreener die inschat of een gesprek met een professional nuttig kan zijn, maar ook herkenbare getuigenissen. Daarnaast kunnen ze ook zelf een getuigenis plaatsen om tips of initiatieven te delen met collega’s.