05-03-20
Vereniging

Tijdens de week van de vrijwilliger willen we graag onze meer dan 100 vrijwilligers bedanken! Zonder hun inzet zou de VVKP immers niet kunnen werken.

Wist je dat er meer dan 100 vrijwilligers actief zijn bij VVKP?

De VVKP is een ledenvereniging: voor en door leden, psychologen die besloten hebben dat ze meer kunnen bereiken als ze samenwerken in een grote groep. Door het lidgeld krijgt de vereniging de nodige middelen om haar werking te doen, namelijk het behartigen van de belangen van haar leden en die te ondersteunen in een kwaliteitsvolle uitoefening van hun beroep. 

Echter, die middelen zijn beperkt, waardoor het merendeel van de werking berust op de vrijwillige inzet van onze leden. De vereniging is de afgelopen jaren sterk gegroeid en heeft een stijgende impact op het beleid. Dat kon enkel gerealiseerd worden en zal enkel gecontinueerd kunnen worden door de inzet van onze vele vrijwilligers. 

Deze vrijwilligers zijn actief in onze raad van bestuur, in onze verschillende divisies, werkgroepen en cellen, in onze lokale kringen, ... Al deze mensen kiezen ervoor om naast hun drukke, professionele activiteiten:

  • 's Avonds na hun consultaties nog achter hun laptop te kruipen en feedback te formuleren
  • Zich naar Brussel te verplaatsen voor een vergadering om de psychologen te vertegenwoordigen
  • Op social media met andere collega's in gesprek te gaan om standpunten van de VVKP uit te leggen 
  • Op lokaal niveau na hun dagtaak met huisartsen, eerstelijnszones, netwerken GGZ, in gesprek te gaan
  • Vormingsactiviteiten of intervisie/supervisie helpen ontwikkelen om hun kennis en expertise te delen
  • En nog veel meer

Al deze collega's doen dit vrijwillig en worden hier niet voor vergoed. Toch zetten zij zich in voor onze voltallige beroepsgroep. Velen onder hen doen dit al jarenlang.

Zij verdienen ons respect en onze waardering en tijdens deze week van de vrijwilliger zetten we hen dan ook graag in de bloemetjes. Beste collega, oprechte dank!

Binnenkort zullen we al deze vrijwilligers proberen om meer zichtbaarheid te geven door hen bijzonder kwaliteitslabel toe te kennen in het ledenprofiel. Op die manier wil de VVKP hen erkenning geven voor hun vrijwillige inzet.