OPROEP: respondenten voor onderzoek eetstoornissen in migrantenpopulatie

05-03-21
Onderzoek

In het kader van een kwalitatieve doctoraatsstudie naar zelfbeeld en eetstoornissen in de migrantenpopulatie is de UGent op zoek naar eerste- en tweedegeneratiemigranten met een eetstoornis, tussen de leeftijd van 15 en 25 jaar. Een warme oproep aan onze leden om deze oproep verder te verspreiden onder potentiële kandidaten.

Migreren brengt veel veranderingen met zich mee, zowel voor wie migreert als voor de generatie die volgt. Uit onderzoek in naburige landen is gebleken dat migratie een risicofactor is voor depressie, middelengebruik en eetstoornissen. Over de situatie is België is weinig geweten. In deze studie onderzoeken we de impact van immigratie en biculturalisme op het zelfbeeld van eerste- en tweedegeneratiemigranten met een eetstoornis in België. Het onderzoek is ervaringsgericht, niet therapeutisch: we peilen naar persoonlijke beleving en bieden geen hulpverlening aan.

Geïnteresseerden mogen contact opnemen met Kristien Spooren (onderzoeksgroep PhilMedEthics, vakgroep Volksgezondheid en Eerstelijnszorg) via Kristien.Spooren@ugent.be
 

Meer informatie over dit onderzoek?