Mijn email - adres blokkeert tijdens de inschrijving

De nieuwe database is zo gebouwd dat je geen dubbel lidmaatschap kunt aanmaken. We hadden daar namelijk heel wat problemen mee in de vorige database. Wanneer je email - adres gekend is in ons systeem, dan zal het systeem blokkeren en je waarschuwen:

  • Je hebt immers al betaald. In dat geval kan je gewoon inloggen en je profiel aanpassen. Ben je je wachtwoord vergeten? Geen probleem, je kan via je email een nieuw wachtwoord vragen.
  • Je hebt nog niet betaald? Het kan zijn dat je wel gestart bent met het registratie - proces, doch dit niet hebt afgemaakt. In dat geval heb je van ons automatisch een mail gekregen met een gepersonaliseerde link om je registratie te voltooien. Kan je die mail niet terugvinden?

Kan ik als student van de Open Universiteit lid worden van VVKP?

Het antwoord is neen.

Art. 6 van onze statuten stelt dat enkel personen die in aanmerking komen tot het dragen van de titel van psycholoog zich effectief of toegetreden lid kunnen maken van de vereniging. Aspirant - of student - leden volgen een master - opleiding die uitzicht geeft op een diploma dat recht geeft op het dragen van de titel van psycholoog. 

Opleidingen Open Universiteit
Navraag bij de Vlaamse universiteiten leert dat diploma's verstrekt door de Open Universiteit nog steeds Nederlandse diploma's zijn. Hoewel Vlaanderen en Nederland een akkoord hebben over de wederzijdse erkenning van hun diploma - niveau's: bachelor, master, enz., is de Nederlandse master in de psychologie slechts een één - jarige master (60 ECTS) in vergelijking met onze 2 - jarige masters (120 ECTS). De éénjarige Nederlandse master geeft dus geen onmiddellijk uitzicht op het dragen van de titel in België (meer informatie op de website van de Psychologencommissie) en kan bijgevolg niet in aanmerking komen als een opleiding die recht geeft op het gratis studentenlidmaatschap van VVKP.

Studenten van de Open Universiteit kunnen wel steeds lid worden via het geassocieerd lidmaatschap of ze kunnen een reguliere master in de klinische psychologie aanvatten in één van de drie Vlaamse universiteiten. Daarbij komen ze mogelijks in aanmerking voor een verkort traject. 

De Psychologencommissie informeert verder dat diploma's van de Open Universiteit gehanteerd worden zoals de andere Nederlandse diploma's. Dit impliceert dat de betrokkene eerst een jaar werkervaring opgedaan in het land waarin het diploma behaald werd (in dit geval Nederland) alvorens aanspraak te kunnen maken om geregistreerd te worden door de Psychologencommissie. 

 

Ik ben werkloos. Ik overweeg om te stoppen met VVKP. Wat doe ik?

We begrijpen dat je budget krap is wanneer je niet werkt als psycholoog. 
Daarom heeft VVKP ervoor gezorgd dat je in dat geval slechts € 120 betaalt om lid te blijven. We willen je aanraden om deze investering, met name als je werk zoekt, wel te doen. Je lidmaatschap is immers een extra troef!

Hoe kan ik lid worden?

Lidmaatschap aanvragen bij de VVKP gebeurt online via de website. 
Klik op "word lid" en doorloop de verschillende stappen in het registratie - proces. Kies voor een online - betaling zodat je lidmaatschap meteen in orde is of voor een automatische jaarlijkse betaling via je kredietkaart. Handig, zo vergeet je nooit meer om je lidmaatschap te hernieuwen!

Word nu lid