Mijn emailadres blokkeert tijdens de inschrijving

De nieuwe database is zo gebouwd dat je geen dubbel lidmaatschap kunt aanmaken. We hadden daar namelijk heel wat problemen mee in de vorige database. Wanneer je email - adres gekend is in ons systeem, dan zal het systeem blokkeren en je waarschuwen:

  • Je hebt immers al betaald. In dat geval kan je gewoon inloggen en je profiel aanpassen. Ben je je wachtwoord vergeten? Geen probleem, je kan via je email een nieuw wachtwoord vragen.
  • Je hebt nog niet betaald? Het kan zijn dat je wel gestart bent met het registratie - proces, doch dit niet hebt afgemaakt. In dat geval heb je van ons automatisch een mail gekregen met een gepersonaliseerde link om je registratie te voltooien. Kan je die mail niet terugvinden?
    • Kijk dan even in je SPAM?
    • Heb je geen mail ontvangen?

      Contacteer ons

Kan ik als student van de Open Universiteit lid worden van VVKP?

Het antwoord is ja, doch met enkele kanttekeningen.

Art. 6 van onze statuten stelt dat enkel personen die in aanmerking komen tot het dragen van de titel van psycholoog zich effectief of toegetreden lid kunnen maken van de vereniging. De OU-opleiding onderscheidt zich van klassieke masteropleidingen doordat het diploma niet automatisch leidt tot het recht om de titel van psycholoog te dragen (zie hieronder voor meer uitleg). Omdat het echter wel tot de mogelijkheden behoort is het volgens onze statuten dan ook toegestaan voor OU-studenten om lid te worden van onze vereniging. Of zij na afstuderen ook volwaardig lid kunnen worden zal ervan afhangen of zij voldoen aan de nodige criteria om aanspraak te maken op de titel van psycholoog in België.

Diploma’s verstrekt door de Open Universiteit zijn Nederlandse diploma's. Hoewel Vlaanderen en Nederland een akkoord hebben over de wederzijdse erkenning van hun diploma is de Nederlandse master in de psychologie slechts een éénjarige masteropleiding (60 ECTS) in vergelijking met onze tweejarige masteropleiding (120 ECTS). De éénjarige Nederlandse master geeft dus geen onmiddellijk uitzicht op het dragen van de titel in België (meer informatie op de website van de Psychologencommissie). Er zijn echter twee manieren waarop dit toch mogelijk is:

  1. De Psychologencommissie stelt dat diploma's van de Open Universiteit gehanteerd worden zoals de andere Nederlandse diploma's. Dit impliceert dat de betrokkene eerst minstens een jaar voltijds equivalente werkervaring moet opdoen in het land waarin het diploma behaald werd (in dit geval Nederland) alvorens aanspraak te kunnen maken om geregistreerd te worden door de Psychologencommissie. 
  2. Alumni van de OU die in België ten minste 1500u relevante werkervaring hebben opgedaan kunnen via het NARIC een specifieke gelijkwaardigheidsaanvraag indienen. Als de specifieke gelijkwaardigheid wordt toegekend kan de afgestudeerde zich ook inschrijven bij de Psychologencommissie en zich ‘psycholoog’ noemen.

Dit geldt zowel voor afgestudeerden in de Klinische Psychologie, als voor A&O-, Levensloop- of Gezondheidspsychologie.

 

Ik ben werkloos. Ik overweeg om te stoppen met VVKP. Wat doe ik?

We begrijpen dat je budget krap is wanneer je niet werkt als psycholoog. 
Daarom heeft VVKP ervoor gezorgd dat je in dat geval slechts € 120 betaalt om lid te blijven. We willen je aanraden om deze investering, met name als je werk zoekt, wel te doen. Je lidmaatschap is immers een extra troef!

Hoe kan ik lid worden?

Lidmaatschap aanvragen bij de VVKP gebeurt online via de website. 
Klik op "word lid" en doorloop de verschillende stappen in het registratie - proces. Kies voor een online - betaling zodat je lidmaatschap meteen in orde is of voor een automatische jaarlijkse betaling via je kredietkaart. Handig, zo vergeet je nooit meer om je lidmaatschap te hernieuwen!

Word nu lid