PEV Klinische Psychodiagnostiek - kinderen en jongeren
In onze samenleving is er een toenemende vraag naar psychodiagnostiek vanuit allerlei instanties (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap, RIZIV, onderwijs, Ministerie van Sociale Zaken en Volksgezondheid, ziekenfondsen, gerecht, verzekeringen, etc.), collega zorgverstrekkers (psychiaters, psychotherapeuten, etc.), of vanuit de cliënt zelf. Psychodiagnostiek bij kinderen, jongeren en hun gezin vergt specifieke vaardigheden, gestuurd door actuele kennis.
Deze tweejarige interuniversitaire opleiding vertrekt vanuit de praktijkervaring om diagnostische vragen te formuleren, te operationaliseren en te toetsen aan relevante theoretische kaders. De terugkoppeling en verslaggeving naar de cliënt en de verwijzer krijgen de nodige aandacht, met oog voor diverse werkcontexten. De opleiding integreert inzichten vanuit kwantitatieve en kwalitatieve paradigma’s om tot verklaringsmodellen en handelingsgerichte adviezen te komen.
De opleiding is activerend, competentie-, en praktijkgericht. Onderlinge afstemming van de modules waarborgt continuïteit, er is afwisseling in didactische methoden, en de nadruk ligt op interactie en persoonlijke groei. Ieder opleidingsjaar sluit af met een evaluatie van jouw leerproces, jouw persoonlijke sterktes en werkpunten, en de kwaliteit van jouw verslaggeving.
Deadline voor kandidaatstelling 17/05/2025