Attachment Based Family Therapy (ABFT Level 2)

Tijdens de ABFT Level 2 verdiepingsopleiding word je ondersteund en gecoacht in de concrete toepassing van de kerncomponenten van het ABFT model bij gezinnen in begeleiding, zoals bedoeld door de ABFT ontwikkelaars. ABFT is een kortdurende, systeemtherapeutische interventie waarin jongeren en hun ouders samen een verbindend traject doorlopen om sterker te staan in het omgaan met uitdagingen en problemen.

Tijdens de ABFT Level 2 verdiepingsopleiding word je ondersteund en gecoacht in de concrete toepassing van de kerncomponenten van het ABFT model bij gezinnen in begeleiding, zoals bedoeld door de ABFT ontwikkelaars. Via workshops zoomen we in op uitdagingen en worstelingen waar ABFT-therapeuten mee geconfronteerd (kunnen) worden bij het toepassen van de verschillende ABFT behandeltaken. Aan de hand van videomateriaal en rollenspelen verbreden, verrijken en verdiepen we jouw ABFT-inzichten en -vaardigheden om met uitdagende cliënten en situaties om te gaan. Daarnaast ondersteunen we via supervisiegroepen jouw groei als ABFT-therapeut. Aan de hand van videobeelden van ABFT-sessies van supervisanten, nemen we supervisievragen over lopende ABFT-begeleidingen onder de loep.


Het ABFT Belgium trainingscentrum heeft als enige de licentie van de ABFT-ontwikkelaars om ABFT training te organiseren in de Benelux. Zij bieden een boeiend opleidingstraject van webinars en workshops tot jaaropleiding en supervisie gegeven door internationaal gecertificeerde ABFT trainers en -supervisoren. De ABFT Level 2 verdiepingsopleiding is tevens erkend door de Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie (VVGT).

Meer info over de opleiding

Interesse?

Leuven
2024-2025 (start tweejaarlijks)
2800 euro
Deadline voor inschrijving