Podcast doorbraak.be

Vanaf 1 september heeft iedereen recht op betaalbare psychologische hulp. Dat is vastgelegd in een nieuw akkoord waarbij volwassenen recht hebben op gemiddeld acht rechtstreeks terugbetaalde sessies van elf euro per jaar. Toch kunnen er enkele kanttekeningen bij dit akkoord geplaatst worden. In deze podcast geeft Koen Lowet van de Vlaamse Vereniging voor klinisch psychologen meer uitleg over het nieuwe akkoord.

Naar de podcast

Voor 11 euro naar de psycholoog: hoe werkt dat in de praktijk?

In een uitgebreid interview voor de VRT - media schetst onze gedelegeerd bestuurder de verschillende aspecten van het nieuwe RIZIV - akkoord en corrigeert hij een aantal verkeerde verwachtingen. Hij werd daarin gevolgd door Minister Frank Vandenbroucke die hem bijtrad in de Wereld Vandaag.

Naar deredactie.be

Naar de ochtend.be

 

Het is nog niet zo dat het om de grote terugbetaling gaat van alle psychologen.

Koen Lowet

Tarief van 11 euro niet voor elke sessie bij psycholoog

Al midden augustus hadden we goed begrepen van onze leden dat de aanvankelijke aankondiging van het nieuwe RIZIV - akkoord door vele patiënten verkeerd begrepen werd als een algemene terugbetaling van de psycholoog. Reeds midden augustus gaf gedelegeerd bestuurder Koen Lowet een uitgebreid interview aan De Tijd om de verwachtingen bij te stellen.

Naar het interview.

Perscommuniqué VVKP en VVO

De VVKP en VVO zijn altijd blijven pleiten voor een gezamenlijke communicatie met alle leden vanuit de Transversale OvereenkomstenCommissie om de foutieve verwachtingen over het project bij te stellen. Dat bleek helaas niet mogelijk. Het perscommuniqué van de beide verenigingen werd ruim opgepikt in de diverse media.

Naar het persbericht