Wat verandert er vanaf 01/07?

04-07-22

Belangrijke veranderingen vanaf 1 juli 2022. Zo gaat de kwaliteitswet in voege en bent u verplicht om een elektronisch betaalmiddel aan te bieden aan uw patiënten. Ontdek hier wat de veranderingen met zich mee brengen.

Vanaf 01/07 gaat de kwaliteitswet in voege. De VVKP heeft over de kwaliteitswet een heel dossier uitgewerkt. In je ledenprofiel kan je ook een opname terugvinden van ons webinar over de kwaliteitswet. Als VVKP – lid herinneren we je dan ook graag eraan dat u niet onder de indruk hoeft te zijn van de druk die sommige software leveranciers proberen te zetten. Neen, u hoeft vanaf 01/07 dus nog niet te beschikken over een Elektronisch Patiënten Dossier. De Federale Raad GGZ – beroepen werkt op dit moment een advies uit onder het voorzitterschap van Prof. P. Luyten (ondervoorzitter)  hoe zo’n EPD er best uit ziet voor klinisch psychologen. De VVKP volgt dit thema dus van zeer nabij op.

Naar ons dossier over de kwaliteitswet

Vanaf 01/07 bent u ook verplicht om een elektronisch betaalmiddel aan te bieden aan uw patiënten. Dat hoeft niet meteen een bancontact betaalterminal te zijn, een simpele overschrijving wordt ook al beschouwd als een elektronisch betaalmiddel.