VVKP was aanwezig op VIVEL Verbindt

27-09-24

Co-directeurs Lotte De Schrijver en Steven Joris waren aanwezig op het congres 'VIVEL Verbindt'. Ze namen deel aan de standenbeurs om te netwerken en om de rol die VVKP als beroepsvereniging speelt in de brede eerstelijn te belichten.

VVKP speelt een belangrijke rol binnen de eerstelijn. Ze doet dit op verschillende manieren:

  • Via projectwerking: VVKP engageert zich als partner in verschillende relevante projecten ter ondersteuning van de zorgverstrekkers actief in de eerstelijn.
  • Via kringwerking: VVKP ondersteunt een regionale kringwerking sinds 2015. Ze tracht hierbij om psychologen te motiveren zich lokaal te verenigen en te participeren aan lokaal zorgbeleid.
  • Via de ELP-conventie: VVKP ondersteunt de ontwikkeling en implementatie van de conventie eerstelijnspsychologische hulpverlening (informeren van klinisch psychologen, van netwerken GGZ, …).
  • Via onze verwijslijst: VVKP helpt patiënten en verwijzers bij het zoeken van gecertificeerde klinisch psychologen via een handige online verwijstool.
  • Via netwerking: VVKP investeert actief in netwerking en informatieuitwisseling met andere partners actief in de eerste lijn (VIVEL, netwerken GGZ, eerstelijnszones, …).

Meer informatie over bovenstaand overzicht kan je vinden in de powerpoint die werd getoond tijdens de standenbeurs.

Bekijk hier de powerpoint-presentatie