09-02-21

Het Agentschap Zorg en Gezondheid heeft een aantal Frequently Asked Questions opgesteld met betrekking tot buitenlandse diploma's en de Psychologencommissie.

Het Agentschap Zorg en Gezondheid informeerde ons over een aantal FAQ's die ze heeft opgesteld, specifiek voor mensen die een aanvraag willen doen om een erkenning te kunnen bekomen als klinisch psycholoog met een buitenlands diploma.

Ik beschik over een buitenlands diploma. Hoe kan ik een erkenning in de klinische psychologie of klinische orthopedagogiek verkrijgen?

Een gezondheidszorgberoep uitoefenen met een buitenlands diploma van binnen de EER of gelijkgesteld in de EER

Ook op de VVKP - website kan je de procedure heel helder terug vinden wat je moet doen met een buitenlands diploma.

Naar het dossier

Het Agentschap informeerde ons ook dat ze een FAQ heeft aangemaakt met betrekking tot de inschrijving bij de Psychologencommissie gezien ze hier veel vragen rond kreeg. Het Agentschap bevestig nogmaals dat een inschrijving bij de Psychologencommissie niet nodig is om de erkenning te bekomen of te behouden, noch om de klinische psychologie te beoefenen in Vlaanderen.

Is een inschrijving als psycholoog bij de Psychologencommissie verplicht om erkend te kunnen worden als klinisch psycholoog?