02-10-24

Gisteren vond onze jaarlijkse studiedag plaats - meer dan 200 enthousiaste collega's zakten af naar Leuven om te luisteren, bij te leren en elkaar te inspireren!

Dit jaar stond onze studiedag volledig in het teken van persoonlijkheidsproblematiek. Collega's vanuit alle sectoren sloten aan om meer te weten te komen over de behandeling van persoonlijkheidsproblematiek. Via verschillende keynotes en praktische workshops lag de focus de ganse dag op het interactief kennismaken en aan de slag gaan met concrete interventies vanuit verschillende behandelkaders. Het programma was zonder enige twijfel rijkelijk gevuld met de nodige 'know how': alle aanwezigen konden nadien dan ook vertrekken met nieuwe kennis en bruikbare inzichten op zak. Veel dank aan alle sprekers om hun expertise zo vakkundig te willen delen!

Daarnaast voelden we ook de gezellige warmte en het aanstekelijk enthousiasme van alle aanwezigen. Of het nu een eerste ontmoeting was of een fijn weerzien: we zagen het belang van fysiek contact toch weer bevestigd. Elkaar in de ogen kunnen kijken, samen iets eten of drinken tijdens het uitwisselen van ideeën of ervaringen - het blijft onvervangbaar. Hopelijk voelden jullie net als ons het warme, kloppende hart binnen onze psychologengemeenschap. Veel dank aan alle aanwezigen voor hun inzet en bijdrage aan een onvergetelijke dag. Hopelijk treffen we elkaar volgend jaar weer!

De slides van de verschillende workshops en keynotes zullen binnenkort via mail worden bezorgd aan alle deelnemers.

De start van de 10-daagse van de ggz

De datum van onze studiedag was uiteraard niet toevallig gekozen - het leek ons de ideale gelegenheid om de jaarlijkse 10-daagse van de geestelijke gezondheid alvast goed in te zetten.

Ook het thema kozen we bewust omdat persoonlijkheid(sproblematiek) interessant kan zijn voor alle klinisch psychologen, ongeacht de sector, de lijn of het statuut waarin zij werkzaam zijn. In de geest van de 10-daagse vonden we het belangrijk om een thema naar voren te schuiven waar we de brede psychologengemeenschap rond konden verzamelen. Dit sluit bovendien naadloos aan bij onze ambitie om er met VVKP als beroepsvereniging te willen zijn voor alle klinisch psychologen

De studiedag in beeld

We namen ook afscheid van Tin

Tin Siegers, de stafmedewerker die jarenlang het onthaal van onze vereniging verzorgde, zal weldra kunnen genieten van een welverdiend pensioen. Haar vertrek is ongetwijfeld een verlies voor VVKP. We maakten van de gelegenheid gebruik om Tin op gepaste wijze te bedanken en letterlijk even in de bloemetjes te zetten. Hieronder kan je een stukje lezen uit het dankwoord van Lotte.

Liefste Tin. Jij was voor vele van onze leden de eerste persoon waarmee ze in contact kwamen, zij het telefonisch, via mail of in persoon. Met jouw warmte, geduld en goedlachsheid heb je niet alleen VVKP toegankelijk gemaakt, maar ook een gevoel van welkom en vertrouwen gecreëerd voor iedereen die deze vereniging binnenkwam. Het eerste aanspreekpunt zijn voor een grote vereniging is niet altijd een eenvoudige of dankbare job. Toch was je voor onze leden een continue steunpilaar, iemand die altijd klaarstond en voor wie geen vraag te veel was. Ook als collega was je even warm, goedlachs en optimistisch. Je bracht kleur aan onze staf en was ook hier even bereid om bij te springen waar en wanneer nodig. Tin, je laat hier een onvergetelijke indruk achter. Dit afscheid is bitterzoet, en we zullen je bijzonder missen. Geniet van je welverdiende pensioen, en weet dat de deur van VVKP voor jou altijd open staat.