02-02-21
Onderzoek

De VVKP, Staten Generaal GGZ en de Leerstoel Public Mental Health vragen uw medewerking om de wachtlijsten bij onze praktijken in kaart te brengen. Graag deze oproep zoveel mogelijk verspreiden onder onze collega's klinisch psychologen, orthopedagogen en psychiaters!

Belang van dit onderzoek

De wachttijden in de sector geestelijke gezondheidszorg zijn al lang een gekend fenomeen. De Staten Generaal GGZ (die ook ondersteund wordt door de VVKP) tracht dit probleem al langer aan te kaarten. In samenwerking met de leerstoel Public Mental Health (UA) werd een eerste onderzoeksrapport al gepubliceerd over de wachttijden bij de gesubsidieerde voorzieningen.

Nu breidt het onderzoek tevens uit naar de brede groep van de zelfstandige (groeps)praktijken. Ook daar neemt de druk immers toe. Het is een unieke gelegenheid om te tonen hoe het er bij deze collega's aan toe gaat. Samen met het eerdere onderzoek rond de gesubsidieerde sector laat dit onderzoek toe om eindelijk de brede sector in kaart te brengen. We hopen dan ook dat u allen even de tijd wil nemen om mee te werken aan dit onderzoek en dit verder te verspreiden onder de collega's.

 

Oproep


De Staten-Generaal van de Geestelijke Gezondheidszorg onderzoekt i.s.m. de Leerstoel Public Mental Health (UA) de (determinanten van) wachttijden en aanmeldingsstops in Belgische privépraktijken van psychiaters, klinisch psychologen  en orthopedagogen.
Bent u ten minste een deel van uw tijd werkzaam in een privépraktijk (groep of solo, ongeacht de doelgroep)? Dan willen we u vragen om onderstaande vragenlijst in te vullen. Het invullen van de vragenlijst duurt 5 tot 10 minuten en is  volledig anoniem. Gelieve de oproep verder te delen met uw netwerk. 

Link vragenlijst