Diversiteit

Over ons

Velerlei verschillen zoeken momenteel hun weg in de maatschappij om gezien en gehoord te worden en zich te verbinden.
Als divisie diversiteit binnen de VVKP zijn we niet blind voor deze ontwikkelingen. Het verheugt ons om te merken dat de maatschappelijke ruimte zich meer en meer opent en verschillen in toenemende mate bespreekbaar maakt. We willen samen met onze partners deze beweging kracht bijzetten in de richting van een respectvolle en gezonde meerstemmigheid. Als VVKP en de divisie diversiteit geloven we immers dat zulke respectvolle meerstemmigheid zowel het individueel als het collectief welzijn kan versterken. De behoefte aan erkenning, waardering en verbinding zijn namelijk fundamentele en universele menselijke behoeften. Daarnaast willen we uiteraard samen met jullie en onze andere partners in het sociaal maatschappelijke werkveld de kennis, vaardigheden en attitudes van hulpverleners versterken rond het omgaan met diversiteit. Op deze manier komen we tegemoet aan de bovenvermelde noden die zich zowel op individueel, groeps-en maatschappelijk niveau aftekenen. Ons doel is om als klinisch psychologen mee te bouwen aan een inclusieve maatschappij waarin allerlei verschillen benaderd worden vanuit hun unieke meerwaarde en vanuit gelijkwaardigheid. 

 

 

Samenstelling

De divisie bestaat uit klinisch psychologen met ervaring en interesse in diversiteit. 


Huidige divisieleden zijn: Nele Roppe, Lotte De Schrijver, Chris Noorduin, Stefaan Plyzier, Tine Swyngedouw, Ayse Dogan, Christel Bouwens
 

Deze divisie is recent opgestart en is steeds opzoek naar interessante visies, ideeën en personen om zich bij ons te voegen. Indien je geïnteresseerd bent mag je altijd iets laten weten aan Nele Roppe (zie hieronder)

Visie en doelstellingen

-- coming soon --

Activiteiten

Recente voorbije activiteiten: 

- Op 21/09/2021 gaven Chris Noordui en Ben Driss een webinar over transculturele psychotherapie voor de VVKP

- Tijdens de studiedag van VVKP van 2021 werden twee workshops verzorgd door 2 leden van de divisie namelijk door Lotte De Schrijver over diversiteit sensitief klinisch psychologisch handelen en door Tine Swyngedouw over cliëntgerichte-experiëntiële psychotherapie bij kanker of een chronische ziekte

 

Aankomende activiteiten: 

Nog onder constructie

Interessante websites

We trachten hier een aantal interessante websites te highlighten, hoewel we er bewust van zijn dat we hier nooit alles zullen kunnen bundelen. Dit is slechts een glimp van wat er allemaal in Vlaanderen (en erbuiten) te vinden is. 

 

 

Interessante campagnes

 

-- coming soon --

Interessante literatuur

Onder constructie

Werk mee aan Diversiteit

Heb je vragen over de Divisie Diversiteit of wil je hieraan meewerken, dan mag je ons steeds contacteren.