Van Deun Paul

Erkenningsnummer:
541103577 282921
Gecertificeerd klinisch psycholoog

Adres(sen)

Korbeek-losestraat 121, 3001 Heverlee

Over Van Deun Paul

Mijn specialisatie is middelen- en gedragsverslavingen. Van 1980 tot 2013 ben ik directeur geweest van De Spiegel, residentieel en ambulant behandelprogramma voor drugsverslaafden met Riziv-overeenkomst.
Van 2013 tot nu ben ik ambulant therapeut voor deze doelgroep.

Doorheen mijn loopbaan heb ik diverse psychotherapeutische opleidingen genoten, systeemtherapie, bondingtherapie, en heb me bijgeschoold in de gedragstherapie. Mijn denken over verslaving als ziekte is geëvolueerd van verslaving als secundair aan onderliggende problematiek of persoonlijkheidsstoornissen naar verslaving als primair. Ik vond daarvoor vooral evidentie in de neurobiologie.

Hierover heb ik een boek geschreven dat op één jaar tijd al 3 herdrukken kende: Het Gekaapte Brein, verslavingsgedrag beter begrijpen. (2018, Uitg. PelckmansPro) en onderhoud ik een website: www.paulvandeun.be

Ik heb me ook steeds geëngageerd in een beleidsbeïnvloedend verenigingsleven: vvkp-voorzitter '86-'88, voorzitter Brussels drugoverleg '93-'96, en VAD voorzitter sinds tussen 2015 en 2021.

In 2021 startte ik samen met Frieda Matthys het tijdschrift voor Verslaving en Herstel op.
www.tijdschriftverslavingherstel.be

Terugbetaling

Mutualiteiten

Ervaring met volgende klachten

Verslaving

Ervaring met volgende interventies

Eerstelijnspsychologie
Psychotherapie

Locaties

Korbeek-losestraat 121, 3001 Heverlee

Begeleiding in eigen praktijk

Doelgroepen

Adolescenten
Volwassenen
Ouderen

Talen

Nederlands

Relevante werkervaring

40 jaar ervaring in de verslavingszorg

Incorrect gegevens?

Zijn de gegevens op deze pagina volgens u niet correct. Stuur een mail naar ons secretariaat om deze te controleren. Indien uw eigen gegevens verkeerd zijn, kunt u steeds inloggen om uw profiel bij te werken.