Wereld eetstoornis dankbaarheidsdag

03-06-22

Om al de zorgers uitgebreid te bedanken voor hun ondersteuning bij de zorg voor eetstoornissen, organiseerden ANBN en Eetexpert op 2 juni, de Wereld Eetstoornis Actiedag, een online dankbaarheidsevent. Herbekijk hier het online event.

Eetstoornissen treffen wereldwijd naar schatting 70 miljoen mensen. Ook in Vlaanderen merkten we doorheen de coronapandemie een stijging in het aantal mensen dat zich aanmeldde voor hulp.

Herstellen van een eetstoornis doe je zelf, maar nooit alleen. Het hele netwerk rond de persoon met een eetstoornis wordt erdoor beïnvloed.

Om hier extra erkenning aan te geven vond op 2 juni de 7de Wereld Eetstoornis Actiedag plaats. Op deze actiedag werken meer dan 250 organisaties uit meer dan 50 landen samen om meer aandacht en begrip te creëren voor de problematiek bij eetstoornissen. Dit jaar stond de dag in het teken van ‘zorg voor zorgers’.  Om al deze zorgers uitgebreid te bedanken voor hun ondersteuning bij de zorg voor eetstoornissen, organiseerden ANBN en Eetexpert op de Wereld Eetstoornis Actiedag een online dankbaarheidsevent. Tijdens het event werd ook een nieuwe online toolkit voor ouders gelanceerd en werd de Paarse Pluim Persprijs toegekend. De toolkit geeft informatie, tips en advies bij haperend eetgedrag en bij ernstigere eetproblemen. Voor wie er niet bij kon zijn kan hier het event herbekijken. 

 

Herbekijk de Opname - Wereld eetstoornisdag dankbaarheidsevent

 

Eetexpert wil mensen die zorgdragen voor een persoon met een eetstoornis in de spotlights zetten. Ouders en familieleden, maar ook hulpverleners die zich dag in dag uit inzetten om gepaste zorg te bieden, beleidsmakers die binnen wat mogelijk is zoeken naar goede zorgorganisatie, mediamakers die mooi werk maken van doordacht communiceren, ...  

Ter info:

Bekijk hier de uitnodiging van het dankbaarheidsevent

Toolkit eetstoornissen voor ouders

Bekijk video's over eetstoornissen, eten en gewicht

logo Eetexpert