18-10-21

In 2020 bestond het Tijdschrift Klinische Psychologie vijftig jaar. Dit jaar vieren we het 50 - jarig bestaan van de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen. Deze jubilea willen we luister bijzetten met een boeiende studiedag, een gezamenlijk initiatief van de redactieraad van het tijdschrift en de VVKP. Het wordt een unieke gelegenheid om kennis te maken met de veelzijdigheid van de beroepsactiviteiten van de klinisch psycholoog, en de recente en toekomstige ontwikkelingen in ons gezondheidszorgberoep. Ook minister Frank Vandenbroucke viert met ons mee en komt zijn visie voor de toekomst van ons beroep toelichten.

De studiedag vangt aan met twee hoofdlezingen over de klinisch psycholoog als gezondheidszorgberoep met aandacht voor de huidige stand van zaken, de uitdagingen en knelpunten, en wat de nabije toekomst zou kunnen brengen.  Eerst zal prof. dr. Nady Van Broeck de situatie van de klinisch psycholoog in België schetsen, vervolgens belicht prof. dr. Giel Hutschemaekers het Nederlands perspectief.

Vervolgens kunnen de deelnemers drie workshops kiezen uit een ruim en gevarieerd pakket. Zo kan men een gepersonaliseerd programma samenstellen dat aansluit bij de eigen interesses of werksetting.

De studiedag wordt afgerond met een debat over de klinisch psycholoog als gezondheidszorgberoep, met als deskundigen: prof. dr. Giel Hutschemaekers, prof. dr. Nady Van Broeck en Koen Lowet, gedelegeerd bestuurder VVKP. 

De studiedag wordt opgeluisterd met muzikale intermezzo’s. Lunch/lopend buffet en de afsluitende receptie bieden de mogelijkheid om gezellig bij te praten met collega’s. 

Meer info en inschrijvingen