VVKP nodigt je uit om je lidmaatschap te hernieuwen!

12-01-22

Het bestuur nodigt je uit om je lidmaatschap te hernieuwen!

Beste collega,

We kondigden het reeds aan in onze 'newsflash hernieuwing lidmaatschap' in december dat de periode aangebroken is om voor vele onder jullie je lidmaatschap bij VVKP te hernieuwen voor het jaar 2022. Indien dit nog niet gebeurt is, overlopen we kort enkele vragen om jullie op weg te helpen.

Opgelet: we werken sinds enige tijd met lopende lidmaatschappen. Dat betekent dat je steeds een volledig jaar bij ons lid bent vanaf het moment dat we je betaling verwerkt hebben. Niet iedereen hoeft dus in deze periode zijn of haar lidmaatschap te hernieuwen.

Hoe weet ik of ik mijn lidmaatschap moet hernieuwen?

Dat is heel eenvoudig. Ga naar je ledenprofiel. Wanneer je bovenaan een groene knop ziet met “Lidmaatschap hernieuwen”, dan betekent dit dat je in je hernieuwingsperiode zit en dus je lidmaatschap kan verlengen. Geen nood, je nieuw lidmaatschap vangt pas aan op de dag dat je oude lidmaatschap komt te vervallen. Je betaalt dus geen dag te veel voor je lidmaatschap.

 

Naar mijn ledenprofiel

 

Ik heb geen uitnodiging via e-mail ontvangen

In principe heb je van ons ook een automatische uitnodiging gekregen wanneer je in de hernieuwingsperiode terecht bent gekomen. Uit ervaring weten we echter dat die uitnodiging wel eens in de map van ongewenste e-mails (spam) terecht kan komen. Dat kan je vermijden door info@vvkp.be toe te voegen aan de contactlijst van je mailprogramma. Zo ben je zeker dat je nooit een communicatie van ons mist.

Maak je deel uit van een groepslidmaatschap?

Indien je deel uitmaakt van een groepslidmaatschap, vraag dan eerst aan de beheerder van je groepslidmaatschap je nieuwe kortingscode op, en vernieuw vervolgens je lidmaatschap via de groene knop. Voeg de code toe in de rubriek “Ik heb een actie of kortingscode”. De korting zal dan automatisch verrekend worden met je lidgeld.

Waarom je lidmaatschap vernieuwen?

Dat is heel eenvoudig: deze vereniging heeft je ondersteuning nodig om jouw belangen te kunnen blijven behartigen. Dankzij jouw lidgeld kan VVKP blijven werken op cruciale dossiers, zoals de uitwerking van de nieuwe conventie rond de financiering van psychologische zorg in de eerste lijn, of uw verloning als psycholoog onder de IFIC-classificatie, etc. Daarnaast help je ook mee de lokale kringwerking te ondersteunen, structuren waarvan het belang in het zorglandschao enkel maar groter aan het worden is.

Het is echter niet enkel het financiële duwtje in de rug dat noodzakelijk is, ook de aantallen zijn van belang. Als vereniging vertegenwoordiging geven aan 2000 klinisch psychologen of aan 4000 klinisch psychologen, het maakt een wereld van verschil wanneer je onderhandelt met overheden en diverse partners, en tracht te wegen op het zorgbeleid. Het blijft zoals steeds cruciaal dat we ons als beroepsgroep verenigen en samen aan hetzelfde zeel trekken.

Vrijwilligers bepalen mee de koers

Naast een kern van een deeltijds werkende staf draait VVKP voor een groot stuk ook op de inzet van een heleboel geëngageerde vrijwilligers. Meer dan 100 collega’s zijn actief in de verschillende divisies, werkgroepen en lokale kringen. Zij vormen het kloppende hart van de vereniging en bepalen al doende mee welke koers wij varen. Ook hier is alle steun meer dan welkom. We nodigen je dan ook graag uit om een engagement op te nemen, hoe klein ook, binnen de vereniging of binnen uw lokale kring.

We danken je alvast voor het vertrouwen. 

Het bestuur van VVKP