23-07-24

BMJ Best Practice wordt u voortaan aangeboden door ebpracticenet, in samenwerking met het RIZIV en de Core Partners van het Evikey-netwerk. Deze uitgebreide database is primair gericht op artsen, maar bevat ongetwijfeld ook waardevolle evidence-based informatie voor alle Belgische zorgverleners.

Gratis toegang tot de meest actuele klinische informatie in een point-of-care formaat

‘The BMJ’ (British Medical Journal) geniet wereldwijd een uitstekende reputatie. Gedurende de jaren heeft dit medische tijdschrift een database ontwikkeld onder de naam 'BMJ Best Practice', die wordt beschouwd als een van de meest vooraanstaande klinische beslissings- ondersteunende tools voor gezondheidszorgprofessionals wereldwijd.

Wat mag je verwachten?

  • Snel en accurate praktijkondersteunende antwoorden
  • Diagnosestellingen en behandelingsalgoritmen
  • Video's over veelvoorkomende klinische procedures
  • De meest recente evidence en geïntegreerde klinische antwoorden
  • Meer dan 250 geïntegreerde medische tools

Wie op ebpnet.be zoekt op een specifieke term zal nu ook titels van BMJ Best Practice vinden (indien beschikbaar volgens dat onderwerp). Als u op een titel uit de resultatenlijst klikt, kunt u verder navigeren naar het platform van BMJ Practice. In de komende maanden zal onze redactie opmerkingen toevoegen, zoals een vermelding van een Belgische bron gerelateerd aan dat onderwerp of specifieke opmerkingen rond de organisatie van de zorg in België. Huisartsen kunnen deze bronnen voortaan ook rechtstreeks via de Evidence Linker in het elektronisch medisch dossier (EMD) raadplegen.

Heb je vragen? Gelieve contact op te nemen via info@ebpracticenet.be of +32 (0)16 37 93 98.

Bekijk hier de folder