26-11-21

De European Association of Clinical Psychology and Psychological Treatment kondigt de nieuwe publicatie aan van ‘Special Issue on Cultural Adaption of Psychological Interventions’. In de uitgave worden ervaringen en empirisch bewijs over de culturele adaptatie van psychologische interventies voor vluchtelingenpopulaties samengebracht.

Culturele adaptatie van psychologische interventies is een zeer relevant onderwerp in huidig ​​onderzoek. Zowel de acceptatie als de effectiviteit van een behandeling, maar ook de behandeltrouw kan aanzienlijk verschillen wanneer een behandeling in verschillende culturele contexten wordt aangeboden.

Het is daarom met groot genoegen dat de European Association of Clinical Psychology and Psychological Treatment de publicatie van ‘Special Issue on Cultural Adaption of Psychological Interventions’ kan aankondigen. In deze uitgave worden ervaringen en empirisch bewijs over de culturele adaptatie van psychologische interventies voor vluchtelingenpopulaties samengebracht.

Ten slotte bevat deze editie criteria voor het rapporteren van culturele adaptatie in psychologische onderzoeken, de RECAPT-criteria. Deze criteria zijn gezamenlijk ontwikkeld door internationale experts in het veld en zullen hopelijk bijdragen aan een meer gesystematiseerde en transparante documentatie van culturele adaptatie in psychologisch onderzoek in de toekomst.

 

Bekijk hier de volledige publicatie

 

Of bekijk hier enkele artikels uit de publicatie:

Lees er meer over online

 

European Association of Clinical Psychology