RIZIV lanceert ProGezondheid

20-08-24

De FOD VVVL heeft samen met het RIZIV een nieuw portaal ontwikkeld: ProGezondheid. Dit portaal is bedoeld voor artsen, verpleegkundigen, tandartsen, apothekers en andere zorgverleners. Het richt zich vooral tot wie nog geen RIZIV-nummer heeft. Nu kunnen deze zorgverleners hun werkadressen op een vereenvoudigde manier aanduiden.

Wat is ProGezondheid?

ProGezondheid laat zorgverleners toe verschillende gegevens en documenten te raadplegen en met ons uit te wisselen.

Op dit portaal kunnen de zorgverleners onder andere:

  • contactgegevens en andere informatie doorgeven die tijdens een mogelijke volgende crisis nuttig kunnen zijn
  • officiële documenten van het RIZIV downloaden
  • als zorgverlener zonder RIZIV-nummer meedelen of ze nog actief zijn als zorgverlener en als ze nog actief zijn, hun werkadressen aanduiden. Hiermee voldoet de zorgverlener aan de wettelijke verplichting van het praktijkregister, zoals voorzien in de kwaliteitswet.

De voordelen van het portaal

Er zijn verschillende voordelen:

  • een optimale communicatie en snelle coördinatie met de zorgverleners in geval van een pandemie
  • een nauwkeurige en in real time kennis van de arbeidskrachten voor elk beroep en in elke sector om de huidige en toekomstige behoeften beter te bepalen

Voor de zorgverleners die actief zijn in het kader van de ziekte- en invaliditeitsverzekering, neemt ProGezondheid ook de vele functies van MyRIZIV, het oude portaal van het RIZIV, over.

Ga naar het portaal 

Ontdek de voordelen die het ProGezondheid-portaal u biedt!

Het communiceren van gegevens is een eerste stap om ons gezondheidszorgsysteem meer verenigd te maken. Door bereikbaar te zijn en klaar te staan​​om te reageren op oproepen in geval van een crisis, draagt​​elke dienstverlener bij tot de veiligheid en het welzijn van de bevolking.

Ga naar het portaal