03-06-20

PSYNC brengt drie studies samen met betrekking tot de impact van covid19 op onder andere mentale gezondheid, motivatie, economie en kwaliteit van leven.

  • De eerste studie onder leiding van Prof. Maarten Vansteenkiste richt zich op het stimuleren van duurzame en vrijwillige motivatie van burgers om de covid19 richtlijnen van de overheid goed op te volgen. Ze houdt daarbij rekening met de psychologische noden van burgers om zo hun veerkracht te versterken. Lees meer over de mate waarin burgers al dan niet gemotiveerd blijven en over het belang van goede overheidscommunicatie.
  • De tweede studie onder leiding van Prof. Geert Crombez wil begrijpen waarom mensen de covid19 maatregelen al dan niet opvolgen. Deze studie vertrekt vanuit een gevalideerd theoretisch model voor gedragsverandering (Health Action Process Approach) en formuleert aansluitend aanbevelingen voor het langdurig volgen van deze maatregelen.
  • De derde studie onder leiding van Prof. Ingmar Nopens wil een interdisciplinaire controle-tool ontwikkelen om beslissingen te ondersteunen tijdens het versoepelen van de covid19 lockdown maatregelen en de daaropvolgende periode van virusbeheersing en economisch herstel. Enquête data over verminderde koopkracht en sociaal welzijn zullen worden verzameld en gecombineerd met economische en epidemiologische modellen om te komen tot een geavanceerd controle algoritme dat optimale beslissingen toelaat. Meer info vind je op deze pagina (Engelstalig).
     

PSYNC verkent samenwerkingsmogelijkheden en ontwikkelt gezamenlijke initiatieven gericht op het optimaal ontsluiten van de resultaten van de drie studies.

Meer info over PSYNC