29-03-21
Oproep
Jongeren

De Koning Boudewijn Stichting lanceert deze projectoproep die mede bedacht werd door de expertengroep "Psychology and corona" om jongeren meer te kunnen ondersteunen in deze crisis. Een warme oproep om deze verder te verspreiden!

Covid-19 en de bijbehorende gezondheidsmaatregelen zetten nu al meer dan een jaar het dagelijkse leven van de jongeren op zijn kop. 

Frustratie, moedeloosheid, isolement, stress, depressie, onzekerheid over hun schooltraject of hun werk, … Het heeft een bres geslagen in hun vertrouwen in de toekomst, hun behoefte aan verbondenheid, het gevoel ergens bij te horen en erkenning te krijgen. 

Om hen nieuwe vooruitzichten te geven, lanceert de Koning Boudewijnstichting de projectoproep Unlock your energy!

Het doel is om projecten te ondersteunen die door jongeren bedacht en gedragen worden, onder de vorm van fysieke, sportieve, culturele, artistieke of sociale,… activiteiten. Ze zetten aan tot engagement, smeden sociale banden en solidariteit en spitsen zich toe op een concreet doel.

Alle organisaties die werken voor en met jongeren, tussen 15 en 25 jaar – organisaties voor jeugdzorg, jeugdbewegingen, organisaties voor integratie, sociaal-culturele organisaties, sportclubs, scholen, instellingen voor hoger onderwijs, jeugdhuizen, … – kunnen een project indienen. De toegekende financiële steun varieert tussen 2.500 € en 20.000 €

Presentatie van de oproep en indiening van aanvragen kan tot en met 19 april 2021 op de website van de Stichting.

Meer info?