14-12-20

Werk je in de zorg- of welzijnssector of ben je mantelzorger? Neem dan deel aan de enquête “POWER TO CARE”. Deze enquête is de nationale opvolger van de Vlaamse ZorgSamen-barometer. Met deze enquête wil Sciensano jouw welzijn en nood aan ondersteuning onderzoeken.

Waarom deze enquête?

Het is vandaag duidelijk dat de druk op zorgverleners, hulpverleners en mantelzorgers soms hoog is. Daarom verdienen ze al onze steun om de nodige kracht te hebben en behouden. Enkel met kracht kunnen ze zorg dragen. Kracht om elke dag de zorg te geven die hun patiënten, bewoners en familieleden verdienen. Kracht om onder collega's of lotgenoten zorg te dragen voor elkaar.

Met de nationale enquête „POWER TO CARE" wil Sciensano objectieve informatie verzamelen over het welzijn van zorgverleners, hulpverleners en mantelzorgers en over hun nood aan ondersteuning. Beleidsmakers en managers kunnen deze informatie gebruiken om gerichte acties te ondernemen die het welzijn verhogen.

Deze enquête is het vervolg op de ZorgSamen-barometer, waarvan in Vlaanderen al 4 edities hebben plaatsgevonden. De enquête is een initiatief van Sciensano en KU Leuven met als partners Zorgnet-Icuro, Steunpunt Geestelijke Gezondheid/Te gek!?, Santhea, Unessa en Gibbis.

Deel de enquête

Sciensano waardeert het als je de enquête zoveel mogelijk deelt met je collega's of met vrienden en familie die werken in de zorg- of welzijnssector of mantelzorger zijn (van minstens 18 jaar die in België wonen).

Op zoek naar inspiratie om goed voor jezelf en collega's te zorgen?

Op www.dezorgsamen.be vind je vuistregels om goed voor jezelf te zorgen en elkaar te ondersteunen, getuigenissen waarmee je veerkracht bij tankt en boeiende webinars.

Meer informatie over de enquête hier

Naar de enquête