“Plaats emoties centraal binnen de psychosociale hulpverlening.” Kristof Stappers onderstreept in nieuw boek het belang van emotiegericht werken.

26-04-22

Nieuwe uitgave bij Uitgeverij Pelckmans: ‘Emoties aan het woord’ van Kristof Stappers.

De mate waarin we al dan niet constructief met emoties omgaan, hangt zeer nauw samen met ons psychisch welzijn. Veel onderzoek wijst op een sterk verband tussen problemen in emotieregulatie en het ontstaan (of in stand blijven) van psychische stoornissen zoals angst, depressie, posttraumatische stress, eetstoornissen of middelenafhankelijkheid.

Met dit boek wil psycholoog en psychotherapeut Kristof Stappers dan ook aantonen dat emoties een centrale plek verdienen binnen de hulpverlening, waar de focus soms nog te veel op cognities en het gedrag ligt. “Het is belangrijk dat de kennis omtrent emoties beter geïntegreerd raakt in het brede spectrum van psychosociale zorg, gaande van hulpverlening tot ook preventieve terreinen als opvoeding en onderwijs. Want de kunst om met emoties om te gaan vindt zijn oorsprong in onze jongste levensjaren.”

Dit boek richt zich in eerste instantie tot professionals in het brede veld van psychische en pedagogische zorg, waaronder psychologen, psychiaters, coaches, gezinsbegeleiders, opvoeders en leerkrachten. Kristof Stappers reikt concrete handvatten aan voor deze zorgfiguren om te kunnen bijdragen aan een gezonde emotionele ontwikkeling.

Over de auteur

Kristof Stappers is psycholoog en psychotherapeut van opleiding. Hij werkt in een zelfstandige praktijk en doceert Coaching, Counseling en Training aan de Thomas More Hogeschool. www.kristof-stappers.be

Over het boek

Emoties aan het woord - Kristof Stappers: Pelckmans - Paperback – 180 blz. - ISBN 978-94-6401-574-4 - Kostprijs: 30 euro, kortingscode voor VVKP-leden is hier van toepassing. 

NAAR MIJN LEDENVOORDEEL

Vanaf 14 april in de boekhandel. 

Zie persbericht

Link naar de website: Emoties aan het woord – Pelckmans (pelckmansuitgevers.be)

Emoties aan het woord