Peiling zelfstandige zorgverstrekkers op de eerstelijn

15-07-22

In opdracht van de Vlaamse regering en binnen het kader van de beheersovereenkomst 'Geestelijke gezondheidsbevordering' zet The Human Link zich samen met partnerorganisatie Gezond Leven in om het mentaal welzijn te versterken. Zo zijn ze gestart met de ontwikkeling van een methodiek rond het thema 'Zelfzorg en teamzorg'. Hun methodiek richt zich op eerstelijns zorgverstrekkers, met focus op het individu in zijn werkcontext. Voor de zelfstandige zorgverstrekkers eerste lijn kiezen ze voor de werkvorm 'intercollegiale coaching' met als thema: "Hoe voel ik me goed in mijn job?" Met deze anonieme en korte peiling wil The Human Link zicht krijgen op mogelijke thema's, de succesfactoren en drempels voor de intercollegiale coaching. Hopelijk ontwikkelen ze zo een interventie die bijdraagt tot jullie mentaal welzijn! Een van de acties richt zich naar de eerstelijns zorgverstrekkers met als thema ‘Zelfzorg en teamzorg’. Vul de bevraging in en help The Human Link mee inzichten te krijgen in het ontwikkelen van een goede interventie over zelfzorg.

Het woord ‘Zelfzorg’ prijkt de laatste jaren aan de top van meest besproken woorden. We weten dan ook allemaal wat zelfzorg inhoudt, maar zetten dit toch zelden op de eerste plaats. Wat weerhoudt ons ervan om aan zelfzorg te doen? Hoe maken we de balans tussen zorgen voor jezelf en zorgen voor anderen?

The Human Link gaat graag op basis van jouw ervaring aan de slag om concrete interventies uit te werken over zelfzorg. Voor en door jullie als zorgverstrekkers!

Help jij The Human Link op weg door deze korte peiling in te vullen? De peiling loopt tot eind augustus. 

 

 Vul de peiling in

The Human Link