Open brief: De zorg is zeer bezorgd

29-10-21

Naar aanleiding van het Overlegcomité schreven verschillende beroepsverenigingen in de zorgsector een open brief om thema's aan te halen waar er wat ongerustheid over heerst binnen de sector.

Verschillende beroepsverenigingen in de zorgsector, waaronder VVKP, schreven een open brief in aanloop naar het Overlegcomité van vanavond. Het is gericht aan minister-president Jambon, minister Beke en bij uitbreiding alle leden van het Overlegcomité.

De zorgsector is zeer bezorgd over de situatie rond COVID-19. De vierde golf is een feit. De huidige inschattingen waarschuwen opnieuw voor forse druk op het gehele zorgsysteem. Het gaat ook niet alleen over COVID-19. Er komen andere virussen bij kijken die een jaarlijkse piek kennen.

De zorg is ook bezorgd omdat sinds september op politiek niveau beslist werd om alle coronamaatregelen af te bouwen. De sector roept op tot doordachte voorzichtigheid. Men wil geen lockdowns of paniekreacties, maar wel het duurzaam herwaarderen van een aantal basiselementen.

Lees hier de open brief