Onderzoek masterproef: "Hulp vragen als hulpverlener, een kwalitatieve studie naar de ervaringen van Vlaamse klinisch psychologen in hun weg naar psychisch herstel"

13-01-22

Anke Lessens, een masterstudente Klinische Psychologie, werkt momenteel aan haar masterproef "Hulp vragen als hulpverlener, een kwalitatieve studie naar de ervaringen van Vlaamse klinisch psychologen in hun weg naar psychisch herstel". Zij is op zoek naar deelnemers voor haar onderzoek. Therapeuten die in het verleden mentale moeilijkheden hebben ervaren. Wil je graag hieraan meewerken, neem dan contact op via e-mail.

Anke Lessens, een masterstudente Klinische Psychologie, werkt momenteel aan haar masterproef "Hulp vragen als hulpverlener, een kwalitatieve studie naar de ervaringen van Vlaamse klinisch psychologen in hun weg naar psychisch herstel".

Met haar studie wenst ze zicht te krijgen op hoe therapeuten met eigen mentale klachten de weg naar psychologische hulpverlening beleven om eventuele drempels en facilitators specifiek aan deze doelgroep in kaart te brengen. Vanuit de resultaten zal worden bekeken wat er kan bijdragen om deze weg voor therapeuten te vergemakkelijken. Het onderzoek bestaat uit verschillende interviews tussen Anke en therapeuten die in het verleden mentale moeilijkheden hebben ervaren.

Om haar studie te kunnen uitvoeren, heeft ze uiteraard verschillende participanten nodig die samen met haar het interview willen aangaan.

Wil je Anke graag hierbij helpen?

Contacteer haar via e-mail: anke.lessens@ugent.be