Oekraïense en Russische tests gratis beschikbaar

09-06-22

Pearson stelt samen met uitgeverij Giunti en collega's van het Oekraïense kantoor pyschologische meetinstrumenten in het Oekraïens en Russisch tijdelijk gratis ter beschikking. Psychologen kunnen gebruik maken van de vertaalde tools voor cliënten die de Nederlandse taal niet machtig zijn.

Vanwege de aanhoudende tragische situatie in Oekraïne, blijft Pearson Clinical Assessment samen staan als één met het Oekraïense volk. Omdat vluchtelingen zijn aangekomen in verschillende landen in Europa, heeft Pearson samen met partner Giunti, een uitgeverij uit Italië, en collega's van het Oekraïense kantoor gewerkt aan het beschikbaar maken van psychologische meetinstrumenten in het Oekraïens en Russisch.

De meetinstrumenten geven een eerste indruk en een globaal beeld van de psychische gezondheid. Denk hierbij aan algemene psychische klachten, depressie en angst. Om cliënten die de Nederlandse taal niet machtig zijn bij te kunnen staan stellen zij Oekraïense en Russische vertalingen voor van de meest gebruikte vragenlijsten. Deze vertalingen zijn (tijdelijk) gratis beschikbaar voor psychologen die gebruik maken van deze tests.

Heeft u interesse in het gebruik van een van de tests in het Oekraïens of Russisch? Je kan ze via het onderstaande formulier gratis aanvragen.

Bekijk de Oekraïense en Russische tests