Observatiestage bachelorstudenten VUB

22-09-20

Het bekend maken van de observatiestage voor bachelorstudenten

De Faculteit Psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel wil zijn studenten uit de derde bachelor voldoende snel laten kennismaken met het werkveld. Via de observatiestage krijgen de studenten een inkijk in de dagdagelijkse bezigheden en meer inzicht in het professioneel functioneren van een klinisch psycholoog. Daarnaast geeft deze observatiestage hun de mogelijkheid om kritisch te reflecteren over hun eigen functioneren met betrekking tot de uitoefening van het beroep, alsook de mogelijkheid om een meer weloverwogen keuze te maken tussen de verschillende afstudeerrichtingen.

De taak van de stagiair bestaat erin om vijf activiteiten (intake- en adviesgesprek, teamvergadering…) op de werkvloer te observeren. Deze vijf activiteiten dienen tijdens het tweede semester binnen een periode van drie maanden geobserveerd te worden. Deze opzet zorgt ervoor dat de stageplaats op een flexibele manier een planning kan opmaken met de student. De stageplaats kan zelf bepalen wat de mogelijkheden zijn. Van de stagementor wordt verwacht dat deze een mogelijkheid biedt tot observeren en op het einde van de stage een kort evaluatieformulier invult.   

Bij vragen kunnen jullie contact opnemen via amelia.peeters@vub.be, stagebegeleidster aan de Faculteit Psychologie en Educatiewetenschappen van de Vrije Universiteit Brussel.

Misschien klopt er bij jullie binnenkort wel een student aan met de vraag om op jullie werkvloer te mogen observeren? Hierbij alvast hartelijk bedankt om de psychologiestudenten van de VUB de kans te geven om hun eerste stappen te zetten in het werkveld!