Nieuwe uitgave bij Uitgeverij Pelckmans: Handboek contextuele hulpverlening biedt concrete handleiding bij visie van Nagy

30-06-22

Een nieuwe uitgave bij uitgeverij Pelckmans is het Handboek contextuele hulpverlening: op verhaal komen in de dialoog. Dit boek werd geschreven door de auteurs: Paul Heyndrickx, Linne De Loof, René Knip (NL), An Van Herck en Wilma Van Klaveren (NL). Bekijk hier de inhoud van het boek.

“Psychische hulpverlening is te vaak individueel georganiseerd.”

Handboek onderstreept belang van contextuele benadering

“Alle werkelijke leven is ontmoeting.” Dat is misschien wel de meest bondige samenvatting van het contextuele denken. Anders gezegd: we zijn wie we zijn in contact met de mensen met wie we door het leven verbonden zijn. De Hongaars-Amerikaanse psychiater Ivan Boszormenyi-Nagy (1920 – 2007) ontwikkelde deze contextuele benadering in de tweede helft van de vorige eeuw. Vandaag vinden psychotherapeuten en psychosociale begeleiders (opvoeders e.a.) in deze visie nog steeds taal en begrippen die hen helpen in het werken met hun cliënten. In dit handboek beschrijven de auteurs stap voor stap en zo concreet mogelijk het verloop van een contextueel proces aan de hand van een bekend fasenmodel. De basishouding en interventietechnieken worden geïllustreerd met verhalen uit de praktijk van de psychotherapie en de psychosociale hulpverlening. Nagy heeft altijd duidelijk gemaakt dat hij een werkzame therapie wilde ontwikkelen. Hulp aan mensen en hun relaties die daadwerkelijk iets bijdraagt. Dit handboek zorgt voor een concrete handleiding hierbij.

Over de auteurs

Paul Heyndrickx, Linne De Loof, René Knip (NL), An Van Herck en Wilma Van Klaveren (NL) hebben jarenlange ervaring in het therapeutisch werk en de psychosociale hulpverlening. Zij werken bovendien mee aan diverse opleidingen in de contextuele benadering in België en Nederland.

Over het boek

Handboek contextuele hulpverlening - Op verhaal komen in de dialoog

Paul Heyndrickx, Linne De Loof, René Knip, An Van Herck en Wilma Van Klaveren

Uitgeverij Pelckmans, Paperback – 300 blz., ISBN 978-94-6401-828-8, kostprijs: 30 euro (VVKP leden ontvangen een korting van 10%). 

Vanaf 24 juni in de boekhandel

ZIE PERSBERICHT

 

NAAR MIJN LEDENVOORDEEL

Handboek contextuele hulpverlening