25-10-21

Met de nieuwe jaarcampagne 'Wellicht' wil 'Te Gek!?', in samenwerking met verschillende organisaties, bij de Vlaamse bevolking de kennis over depressie vergroten en inzicht geven in de complexiteit ervan, om zo deze problemen bespreekbaar te maken en stigmatisering en taboe tegen te gaan. 

Ongeveer 8% van de Belgische bevolking gebruikt antidepressiva. Depressie is één van de meest voorkomende psychiatrische problemen maar toch blijft de kennis over deze thematiek gering. Daarnaast zorgen taboe en vooroordelen ervoor dat mensen laat hulp inschakelen. Dat is jammer, want doorgaans is een depressie vrij goed te behandelen. Bovendien zorgt een tijdige behandeling van een depressie ervoor dat ze niet ernstiger wordt en het risico op een terugval verkleint.

Met de nieuwe jaarcampagne Wellicht wil Te Gek!?, in samenwerking met verschillende organisaties, bij de Vlaamse bevolking de kennis over depressie vergroten en inzicht geven in de complexiteit ervan, om zo deze problemen bespreekbaar te maken en stigmatisering en taboe tegen te gaan. Als titel voor de Te Gek!?-campagne over depressie werd gekozen voor Wellicht.

Bij onze nieuwe jaarcampagne 'Wellicht' hoort ook een website met informatie over depressie, filmpjes waarin mensen getuigen over depressie, alle Te Gekke projecten van deze jaarcampagne en wellicht-wist-je-niet-datjes over depressie. 

 

Te Gek

 

Animatiefilmpje dat de verschillende fases van een depressie belicht

TV-spot TE GEK!? jaarcampagne wellicht

radiospot TE GEK!? jaarcampagne Wellicht

 

 

www.wellicht.be

Open Geest tournee Raymond van het Groenewoud

Raymond van het Groenewoud nam een nieuwe akoestische versie van het liedje ‘Het is zo lekker (zonder zwart gemoed)’ op voor de nieuwe Te Gek!?-jaarcampagne Wellicht.

Wil je deze akoestische versie van het 'Het is zo lekker (zonder zwart gemoed)', het themalied van deze nieuwe Te Gek!?-campagne, graag live beleven? Dat kan! Raymond van het Groenewoud toert solo voor de vijfde Te Gek!? Open Geest langs 12 centra, en dit tussen 29 september en 1 december 2021. 

Raymond heeft zelf nooit een depressie gehad, maar weet wel wat neerslachtigheid is. Dagen waarbij de ledematen als lood voelen en de kop versuft mee heult. Het gevoel is van voorbijgaande aard, maar soms zet Raymond die neerslachtigheid om in een lied. 

'Gelukkig zijn', 'Bierfeesten (Als ik dit maar heb)', 'In mijn hoofd', 'Donkere uren' en natuurlijk het cynische ‘Wat een fijne dag’ zijn enkele pareltjes uit zijn melancholische repertoire. 

 

Beluister hier het liedje

Bekijk hier de speeldata

 

 
Open geest
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
In de VOX lijst op Radio 1 staat het liedje 'Het is zo lekker (zonder zwart gemoed)' op nummer 25. Laat ons proberen het lied de komende weken te doen stijgen in deze lijst, zodat ook de aandacht voor de campagne blijft!
 
Breng nu uw stem uit
 
 
 
Als partner van Te Gek!? ondersteunt het VVKP mee deze campagne. 
 
 
 
Logo Te Gek
 
 
 
 
 
Logo