Nieuwe boeken uitgegeven bij Uitgeverij Pelckmans

07-10-22

Nieuwe boeken uitgegeven bij Uitgeverij Pelckmans

VVKP-leden krijgen 10% korting. 

NAAR MIJN LEDENVOORDEEL

Relatietherapie: een vak apart

"Relatietherapie: een vak apart" van May Michielsen & Jan Lens

Werken met de dynamiek van een partnerrelatie is een hele uitdaging. Het vraagt specifieke inzichten, vaardigheden en een eigen opstelling van de therapeut. Het gevaar om overspoeld te worden door heftige en escalerende emoties van de partners is steeds aanwezig. De vaardigheid van de therapeut om de leiding te behouden over het proces en met beide partners in gelijke mate partijdig te zijn wordt dikwijls op de proef gesteld door de driehoeksdynamiek van partnerrelatietherapie.

Dit boek biedt inzichten en vaardigheden die de relatietherapeut daarbij kunnen helpen in de vorm van een integratief model voor de opbouw van een therapeutisch proces. Het brengt daarin systemische, experiëntiële en contextuele inzichten en methodieken samen. Het beschrijft hoe de therapeut het ontwikkelingsproces van de partners zelf en van hun relatie tegelijkertijd kan bevorderen om een relatie te bereiken waarin ze tegelijk goed gehecht en zichzelf kunnen zijn.

Over de auteurs:

May Michielsen & Jan Lens zijn gehuwd en hebben vele jaren ervaring als relatietherapeut en als opleiders van (relatie)therapeuten. Zij werken samen en apart als relatietherapeuten en als opleiders in de School voor Relatietherapie (www.schoolvoorrelatietherapie.be).

Uitgeverij Pelckmans, Paperback, ISBN 978-94-6401-895-0, kostprijs: 30 euro (VVKP leden ontvangen een korting van 10%). Publicatiedatum: 6 september 2022

 

De wondere wereld van de kindertherapeut

"De wondere wereld van de kindertherapeut" van Dominiek Huis in ’t Veld-Verhoeven

Na het succes van De speeltuin van de kindertherapeut wordt in dit vervolg hetzelfde waardevolle concept verder uitgewerkt. Opnieuw delen therapeuten uit verschillende disciplines krachtig materiaal uit hun (behandel)contacten met kinderen en jongeren. Telkens leggen ze de oefening uit, bespreken ze hun ervaringen en geven ze interessante literatuurtips.

Wie met kinderen en jongeren werkt, vindt in dit boek een schat aan inspiratie en leert nieuwe werkvormen en methodieken kennen om toe te passen in de praktijk.

Stap de wondere wereld van de kindertherapeut binnen – nadat je misschien eerst al even in de speeltuin hebt vertoefd – en ontdek boeiende mogelijkheden om je therapeutisch aanbod te versterken en vergroten.

Over de auteur:

Dominiek Huis in ’t Veld-Verhoeven is GZ-psycholoog, hypnotherapeut, auteur en allesontdekker. In 2021 richtte ze haar eigen onlineleerplatform op: Breinbaas Academy. Ze is ook samensteller van De speeltuin van de kindertherapeut (2017).

Uitgeverij Pelckmans, Paperback met flappen, ISBN 978-94-6401-915-5, kostprijs: 32 euro (VVKP leden ontvangen een korting van 10%). Publicatiedatum: 30 aug. 2022

Roze wolken en tequila

Roze wolken & tequila

"Roze wolken & tequila van Nathalie Berghmans" van Tinneke De Souter, Dagmar Versmissen

Natuurlijk had je niet verwacht dat een baby krijgen elke dag één groot feest zou zijn. Maar laten we eerlijk zijn, er gaat tijdens je zwangerschap en kraamperiode toch geen week voorbij zonder dat je denkt: waarom heeft niemand me dit ooit eerder verteld?

Dit boek begint waar andere ophouden. Bereid je voor op een overdosis goedbewaarde geheimen, schijnbaar onbespreekbare struggles en herkenbare mythes zoals ‘van zwangerschapsmisselijkheid heb je enkel ’s ochtends last’, ‘tijdens een zwangerschap verandert enkel jouw lichaam’ en ‘zes weken na de bevalling ben je opnieuw een seksgodin’.

Naast het blootleggen van enkele medische geheimen krijgt in dit boek ook het psychologische effect van zwanger zijn eindelijk de aandacht die het verdient. Hoe komt het dat de focus bij zwangerschap enkel op die volumineuze buik ligt, terwijl het brein krimpt? Waarom doen we onszelf geloven dat het liefde op het eerste gezicht wordt met je bundeltje geluk, terwijl ouders in realiteit die krijsende massa moeten leren waarderen? Naast blijdschap en geluk komen in deze periode ook gevoelens van angst, schuld en schaamte om de hoek kijken. Na het lezen van dit boek weet je met zekerheid dat sprookjes niet bestaan en moet jij je eindelijk niet meer abnormaal voelen.

Over de auteurs

Iedere dag proberen de auteurs van dit boek met de grootste zorg de fabel van de roze wolk te doorprikken. Nathalie Berghmans doet dat als verpleegkundige en mamablogster, Tinneke De Souter als gynaecoloog-obstetricus, en Dagmar Versmissen als klinisch psycholoog gespecialiseerd in het peripartum.

Uitgeverij Pelckmans, Paperback, ISBN 978-94-6401-560-7, kostprijs: 22,50 euro (VVKP leden ontvangen een korting van 10%). Publicatiedatum: 10 okt. 2022