Nieuw boek uitgeverij Lannoo: Focusing. Leven in verbinding met je innerlijk kompas. door Tine Swyngedouw

14-07-22

Via een persbericht kondigt uitgeverij Lannoo aan dat op 6 september het boek 'Focusing. Leven in verbinding met je innerlijk kompas' van Tine Swyngedouw verschijnt. Reserveer het boek nu al.

Het boek 'Focusing. Leven in verbinding met je innerlijk kompas' van Tine Swyngedouw verschijnt op 6 september bij Lannoo.

Het bestaat uit drie delen. Aan de hand van de vier Focusingwerkwoorden - pauzeren, ervaren, erkennen en stem geven - en enkele metaforen legt ze in het eerste deel uit wat Focusing is. Het tweede deel gaat over Focusing in het dagelijkse leven. Daarin heeft Tine het over streven naar levenskwaliteit en balans, hoe focussend beslissingen nemen en omgaan met moeilijkheden. Afsluiten doet ze met Focusing en schoonheid, creativiteit en relaties. Focusing wordt zo niet langer iets wat je af en toe gebruikt maar het wordt steeds meer een deel van jouw manier van leven.

Omdat Focusing maar kan werken als je het ook echt doet, bestaat het derde deel uit 34 uitgeschreven Focusingoefeningen waarvan sommige ook door Tine ingesproken zijn.

Je kan het boek nu reeds bestellen bij Lannoo, Standaard boekhandel of je lokale boekhandel.

Heb je vragen of wil je een reactie kwijt, laat iets weten via het contactformulier of op de website EFocusing.

 

Reserveer hier het boek

 

Zit je soms in de knoop met jezelf, met je leven, met anderen? Worstel je met stress omdat je veel rollen combineert in je privéleven en op je werk? Of slinger je heen en weer tussen weinig tot niks voelen én overspoeld worden door je gevoelens? Je bent zeker niet alleen. Veel mensen hebben het gevoel het noorden wat kwijt te zijn in deze complexe en uitdagende tijden. De vele – vaak goed bedoelde, maar soms tegenstrijdige – adviezen van mensen om je heen brengen je vaak alleen nog maar meer in de war.

Focusing is een toegankelijke en wetenschappelijk onderbouwde methode die je helpt om op een veilige manier contact te maken met hoe jij je leven ervaart. Het doel? Leren innerlijk luisteren, zodat je keuzes kunt maken die aansluiten bij jouw eigenheid en je kunt leven op een manier die klopt met wie je echt bent vanbinnen.

Het boek Focusing van Tine Swyngedouw biedt je stap voor stap meer inzicht in de Focusingmethode. De vele oefeningen zijn geschikt voor zowel beginners als meer ervaren
focussers. Met de gratis audiodownloads kun je meteen aan de slag, zodat ook jij kunt leren leven in verbinding met je innerlijk kompas.

 

‘Onderzoek toont aan dat regelmatig focussen leidt tot meer levenstevredenheid, het leven als meer zinvol ervaren, minder psychisch lijden en minder existentiële angst.’

- Prof. dr. Siebrecht Vanhooren, klinische psychologie KU Leuven

 

‘Tine bezit het zeldzame talent om deze waardevolle methode toegankelijk te maken voor iedereen.’

- Ann Weiser Cornell, auteur van De kracht van focussen 

 

'Een creatieve handleiding voor een boeiende ontdekkingsreis naar binnen. Een rijk gamma van oefeningen om contact te maken met onvermoede bronnen in zichzelf. Een betrouwbaar houvast voor leven en welzijn.’ 

- Mia Leijssen, emeritus hoogleraar KU Leuven, doctor in de psychologie, psychotherapeut 

 

Tine Swyngedouw is klinisch psycholoog en cliëntgericht-experiëntieel psychotherapeut met een eigen privépraktijk, EFocusing. Ze geeft workshops voor het brede publiek en aan PraxisP (KU Leuven). Ze is Focusingtrainer (Chicago, 1995) en Focusingcoördinator voor volwassenen en kinderen bij The International Focusing Institute. Ze geeft ook opleiding tot Focusingtrainer en tot Focusing Oriented Therapist.

Tine Swyngedouw

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op donderdag 15 september om 20u. kan je het online webinar 'Leer luisteren naar de innerlijke wijsheid van je lichaam' volgen gegeven door Tine Swyngedouw.

Meer info

 

Cover boek Tine Swyngedouw

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prijs: € 22,99
ISBN: 9789401484879
Paperback

Lannoo