NIEUW BOEK: Op zoek naar handvatten voor een deskundige begeleiding van ouderen? door Lies Van Assche & Luc Van de Ven

10-03-22

We stellen graag het nieuwe boek 'Deskundig begeleiden van ouderen' van auteurs Lies Van Assche & Luc Van de Ven aan u voor. 

Werken in de ouderenzorg betekent voor professionele hulpverleners een serieuze uitdaging. Naast de basale zorgtaken die ze opnemen, wordt van hen verwacht dat ze deskundig omgaan met senioren en hun familie. Dit zowel in het woonzorgcentrum, de thuiszorg als het ziekenhuis.

Deze publicatie biedt hulpverleners inspiratie om de kwaliteit van de begeleiding van ouderen en hun familie naar een hoger niveau te tillen. De aanvullende e-learningmodule bevat filmpjes, vragen en opdrachten en laat de lezer toe de behandelde thema’s op zijn of haar eigen tempo verder te verwerken. Na het doorlopen van de volledige module ontvangt de lezer een certificaat ‘Deskundig begeleiden van ouderen’.

 

Lees meer over dit (werk)boek inclusief digitale module

 

Een boeiende inhoud?

Boek Deskundig begeleiding van ouderen

Naast algemene richtlijnen voor een kwaliteitsvol omgaan met ouderen en hun familie, gaan de auteurs ook in op eerder moeilijke omgangsvormen:verdriet, rouw en depressie, gedrags- en psychologische symptomen bij dementie, angst, psychose, persoonlijkheids- en ontwikkelingsstoornissen, grensoverschrijdend gedrag en conflicten tussen ouderen en het begeleiden van de familie.

Tot slot, staan ze stil bij de professionele hulpverlener zelf en nemen ze het thema burn-out onder de loep.

Bestel het boek hier

 

 

 

 

 

 

Auteurs aan het woord

Lies Van Assche is klinisch (neuro)psycholoog en systeemtherapeut, werkzaam op de dienst Ouderenpsychiatrie van het UPC KU Leuven. Luc Van de Ven is als klinisch ouderenpsycholoog verbonden aan de dienst Ouderenpsychiatrie van UPC KU Leuven. Samen vertellen ze u in een notendop wat u kan verwachten van het boek 'Deskundig begeleiden van ouderen'.

Elk hoofdstuk in het boek bevat naast een theoretisch luik een aantal teamactiviteiten. Bovendien beschikt deze publicatie over een aanvullende e-learningmodule. Dit stelt de lezer in staat om op zijn eigen tempo alle informatie te verwerken en die toe te passen op fictieve casussen.

Lies Van Assche en Luc Van de Ven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk hier de volledige vidEO

 

Vandenbroele