Lancering Luisterverhaal "Wolkenpaleis" 21/4 met bekende acteurs

25-04-22

Indrukwekkende cast zet schouders onder ‘Het Wolkenpaleis’: een luisterverhaal voor kinderen dat rouw en verdriet bespreekbaar maakt, in opdracht van het We Love Mariefonds. Lees er hier meer over.

Iedereen ziet het rond zich: afscheid nemen en loslaten (om welke reden dan ook), het brengt veel onmacht, verdriet en onzekerheid met zich mee. Rouw kent vele vormen en gedaanten. Kinderen hebben het de laatste jaren best lastig gehad: ze hebben zelf dingen moeten loslaten, afscheid nemen, geen afscheid kunnen nemen... Het blijven moeilijke thema's en zijn pittige tijden, voor alle leeftijden. 

Het We Love Mariefonds richt zich al jaren op kinderen die volop in een periode van afscheid en loslaten zitten. De Sterrenwachterspoppen en het bijhorende boek geven al jaren troost en steun.

Om kinderen te ondersteunen, gaf het We Love Mariefonds opdracht om een luisterhaal 'het Wolkenpaleis' te maken rond dit thema. Met ​​​​​ het luisterverhaal voor kinderen wil de organisatie  rouw en verdriet bespreekbaar maken. Hiervoor werkt men samen met een indrukwekkende cast van acteurs: Michael Pas, Els Dottermans, Nico Sturm, Jonas Van Geel, Bruno Vanden Broecke, Filip Peeters, Slons (die van ons), Robbert Vervloet, Frank Deboosere…, allemaal zetten ze hun schouders mee onder dit project.

Het Wolkenpaleis – speciaal voor het We Love Mariefonds geschreven en gerealiseerd – vertelt het verhaal van een volkje dat tussen de wolken woont met als taak tranen opsporen, gaan halen en verwerken. Het verhaal brengt kinderen in contact met het bestaan van verschillende soorten tranen. Tranen van geluk, verdriet, gemis, vreugde, liefde, boosheid en angst. Zo geven we bestaansrecht aan elke traan, want elke traan heeft een eigen verhaal.

 

Beluister hier gratis het verhaal ‘Het Wolkenpaleis’

 

Het We Love Mariefonds is een vzw die op een laagdrempelige manier kinderen helpt die langdurig ziek zijn of te maken krijgen met ziekte en overlijden van een naaste. “We verzachten hun verdriet en maken het bespreekbaar.” Aan het woord is Julie De Keersmaecker, moeder van Marie. Het fonds werd 10 jaar geleden opgericht n.a.v. het overlijden van Marie, die als 3-jarig meisje de strijd tegen kanker verloor. “Na het overlijden van Marie bleven wij, ons gezin, onze families en onze vrienden verweesd achter. Verdriet, veel verdriet en onmacht overheersten. Hieruit werd het fonds geboren.”

Niet alleen de kinderen in de ziekenhuizen kunnen het verhaal beluisteren en meezingen met de liedjes, iedereen kan het luisterverhaal gratis downloaden. Het Wolkenpaleis is er in de eerste plaats voor kinderen. Maar zoals het een goed luisterverhaal betaamt, is het ook fijn om als volwassenen (mee) te luisteren. Op deze manier kan je een gesprek op gang brengen en wordt verdriet bespreekbaar. Ouders kunnen zich in de zetel nestelen bij hun kind, juffen en meesters kunnen het beluisteren in de klas, therapeuten kunnen het inzetten in hun praktijk…

Vanaf mei is Het Wolkenpaleis beschikbaar via Spotify, Soundcloud en Youtube.

Ben je benieuwd hoe het verhaal vorm kreeg? Bekijk hier dan de trailer

Lees het volledige persbericht

 

 

We love marie