IMC Volksgezondheid: verfijning van de test-, isolatie- en quarantainestrategie op basis van de huidige epidemiologische situatie

18-03-22

IMC Volksgezondheid heeft de test-, isolatie- en quarantainestrategie verder verfijnd op basis van de huidige epidemiologische situatie. Lees er hier meer over.

Volgend op de beslissingen van het Overlegcomité van 4 maart heeft ook de IMC Volksgezondheid de test-, isolatie- en quarantainestrategie verder verfijnd op basis van de huidige epidemiologische situatie. Hiervoor heeft de IMC een globaal schema goedgekeurd dat toelaat om deze strategie in de toekomst sneller te activeren waardoor de viruscirculatie sneller kan ingedijkt worden. Daarnaast heeft de IMC vijf scenario’s voor een toekomstige vaccinatiestrategie 2022 goedgekeurd.  
Zowel de IMC-beslissingen over de test-, isolatie- en quarantainestrategie, als de vaccinatiestrategie zijn gebaseerd op adviezen van, respectievelijk, de Risk Assessment Group (RAG) en de Risk Management Group, en de Taskforce Vaccinatie.

 

Lees hier het volledige artikel